Villa TrösT

Artikelen

Blog

Zondagmiddagconcert met Íbere Duo

Ibere duo

Oorspronkelijk stond het Íbere Duo gepland op te treden op 10 april aanstaande. Door uitval van een van de musici is het programma aangepast en treedt het Dúo Harmonie op.

Villa TrösT organiseerde in 2021 zes goedbezochte concerten, met talentvolle jonge muzikanten en wisselende muziekstijlen. Vanwege het succes organiseren we ook in 2022 weer een serie zondagmiddagconcerten. Op 10 april ontvangen we internationale talenten; het Íbere Duo bestaat uit twee jonge bevriende professionals uit Spanje.

Rocío Bolaños del Pozo

Rocío Bolaños del Pozo - Íbere Duo
Rocío Bolaños del Pozo

Geboren in Jaén, in het zuiden van Spanje, begon Rocío op haar negende al met fluitles op de lokale muziekschool. Ze behaalde in Córdoba haar bachelor aan het Conservatorio Superior de Música Rafeal Orozco met hoge cijfers. Tijdens haar bachelorstudie bekwaamde ze zich nader met de piccolo, kamermuziek en orkestmuziek. Onlangs behaalde ze haar master aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam. Ze won al diverse internationale prijzen met haar spel en volgde masterklassen met internationaal bekende fluitisten.

Ze speelde in diverse (jeugd)orkesten in Nederland, Duitsland en haar thuisland Spanje. Regelmatig als soliste, zoals bij het Nationaal Jeugdorkest. In wisselende samenstelling speelde ze kamermuziek in binnen- en buitenland. Onlangs is ze gestart bij het Nationale Jeugdorkest van Spanje in Madrid.

Isabel Junquera Benítez

Isabel Junquera Benítez - Íbere Duo
Isabel Junquera Benítez

Isabel speelt de klarinet, waarmee ze al op zesjarige leeftijd begon in Sevilla. Ze deed haar muziekbachelor in Barcelona, in zowel klassiek als eigentijdse muziek. Haar master volgde ze aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam. Naast haar studies volgde ze diverse masterclasses met vooraanstaande musici. Ze won vele prijzen en competities en ontving in 2020 een studiebeurs van de Anna Riera en Victoria de los Ángeles stichting.

Ze speelde in diverse orkesten, waaronder het Jeugdorkest van Andalusie, Barcelona en Seville in Spanje. In Nederland speelde ze onder andere met het Sinfonia Orkest in Rotterdam. Daarnaast treedt ze regelmatig op in kleinere gezelschappen, met vele uiteenlopende muziekstijlen.

1 reactie

Geef een reactie