Villa TrösT

Artikelen

Blog

Zondagmiddagconcert met Dúo Harmonie

Duo Harmonie

Villa TrösT organiseerde in 2021 zes goedbezochte concerten, met talentvolle jonge muzikanten en wisselende muziekstijlen. Vanwege het succes organiseren we ook in 2022 weer een serie zondagmiddagconcerten.

Harmonie Duo

Op 10 april ontvangen we internationale talenten; het Harmonie Duo bestaat uit twee jonge bevriende professionals uit Spanje. Oorspronkelijk stond het Íbere Duo voor april gepland, maar door uitval van een van de musici is het programma aangepast.

Duo Harmonie

Het Harmonie Duo is ontstaan in 2020 in Rotterdam, waar beide artiesten woonden tijdens hun master klassieke muziek aan de Codarts Hogeschool te Rotterdam. De samenwerking ontstond vanuit de wens muziek ten gehore te brengen van diverse uiteenlopende stijlen en componisten.

Beiden hebben veel ervaring op het gebied van de kamermuziek, door optredens met bekende namen als Gordan Nikolic, Michael Gieler, Klaidi Sahatci, Vincente Alberola en Jeroen den Herder. Als duo traden ze op in diverse zalen en namen onder andere deel aan de prestigieuze competitie ‘Prix d’Harmonie’ in 2020 in Rotterdam. Een kamermuziekcompetitie georganiseerd door de Sociëteit Harmonie, in samenwerking met het Codarts.

Rocío Bolaños del Pozo

Geboren (1996) in Jaén, in het zuiden van Spanje, begon Rocío op haar negende al met fluitles op de lokale muziekschool. Ze behaalde in Córdoba haar bachelor aan het Conservatorio Superior de Música Rafeal Orozco met hoge cijfers. Tijdens haar bachelorstudie bekwaamde ze zich nader in het bespelen van de piccolo, kamermuziek en orkestmuziek. Onlangs behaalde ze haar master aan de Codarts Hogeschool in Rotterdam. Ze won al diverse internationale prijzen met haar spel en volgde masterklassen van internationaal bekende fluitisten.

Ze speelde in diverse (jeugd)orkesten in Nederland, Duitsland en haar thuisland Spanje. Regelmatig als soliste, zoals bij het Nationaal Jeugdorkest. In wisselende samenstelling speelde ze kamermuziek in binnen- en buitenland.

Alejandro García Domínguez

De cellist Alegandro (1993) is geboren in Gran Canaria, Spanje. Hij studeerde aan het conservatorium Música de Canarias onder leiding van Zdislaw Tytlak. In die periode studeerde hij ook aan de academie van het Gran Canaria Philarmonisch Orkest, met de cellist Carlos Rivero Hernández. In 2019 ronde hij zijn masterstudie af aan de Codarts Hoge School te Rotterdam, waar hij studeerde onder de leiding van cellist Jeroen den Herder.

Hij werkte samen met verschillende orkesten, zoals het Sinfonia Rotterdam, Gran Canaria Philharmonisch Orkest en het Codarts-KC symfonie orkest. Tijdens zijn muziekcarriere heeft hij samengewerkt met toonaangevende cellisten, zoals onder andere: Asier Polo, Chu Yi Bing, Gregor Horsch, Johan van Iersel en Celine Flamen.

1 reactie

Geef een reactie