Villa TrösT

Artikelen

Blog

Wij weduwen zijn een taai volkje – Maya Stomp

Wij weduwen zijn een taai volkje - Maya Stomp

Rouwen is topsport – zonder voorbereiding

Uitgekomen op de internationale weduwendag 23 juni 2017 is het boek ‘Wij weduwen zijn een taai volkje’ van Maya Stomp. Het gaat over vrouwen die hun partner verliezen en wat ze tegenkomen en mee kunnen maken. Het is goed en toegankelijk geschreven en je hoeft er niets mee. Geen betutteling of aanwijzingen over wat je voelt, zou moeten doen en waarom dan. Het doet recht en geeft ruimte aan individuele reacties op het verlies van je partner, maar ook als je iemand anders verloren bent zou veel van wat er verteld wordt bij je gevoelens en ervaringen kunnen aansluiten.

Het onontwarbare scala aan gevoelens, gebeurtenissen, verschijnselen, reacties en valkuilen wordt beschreven, zonder waardeoordeel, zonder ze als etiket te gebruiken. Dat levert herkenning en belangrijker nog erkenning voor het zware werk dat rouwen is en dat is wat je als nabestaande zo goed kunt gebruiken. Dat maakt dat dit boek een aanrader is en niet alleen voor weduwen.

Door Marielle Bedaux

Eerder gepubliceerd in Aanrader van de maand op Stichting TrösT Utrecht


Wij weduwen zijn een taai volkje

Na de plotselinge dood van haar man ging Maya Stomp op reis in ‘het land van de rouw’. Ze beschrijft haar intense ervaringen als weduwe op een scherpzinnige maar ook lichtvoetige manier. Daarnaast komen praktische zaken aan bod, zoals omgaan met feestdagen, stress, werk en opruimen. Maya laat zien hoe ze met vallen en opstaan haar leven opnieuw vorm heeft gegeven. Ze biedt daarmee perspectief aan elke rouwende.

Maya Stomp is organisatieadviseur bij de overheid. Daarnaast heeft ze haar eigen praktijk als rouwcoach. Ze is gecertificeerd in ‘The Grief Recovery Method’ en het gezicht achter de veel bezochte Facebookpagina ‘Rouwen hoort bij het leven‘.

AuteurMaya Stomp
UitgeverUitgeverij Lente
Uitgifte2017
ISBN9789082203226 
Wij weduwen zijn een taai volkje - Maya Stomp

Geef een reactie