Villa TrösT

Artikelen

Blog

Warme Spaanse klanken in vierde Troostconcert

Santiago en Fernando

Villa TrösT organiseert dit jaar 6 Troostconcerten, met wisselende muzikanten en muziekstijlen. Na afloop van het concert is er ontmoetingsmoment met een mini high tea. Het vierde Troostconcert brengt altvioolmuziek van de jonge talentvolle en veelzijdige Spaanse musici Fernando Fesno Zarza en Santiago Velo Quintairos. Beide studeerden in Spanje al muziek en vervolgen hun carrière momenteel met een master klassieke muziek aan het Codarts, een internationale kunstvakhogeschool in Rotterdam, Beiden studeren momenteel aan Codarts klassieke muziek onder begeleiding van Karin Dolman.

De altviool is een gestreken snaarinstrument en het oudste lid van de vioolfamilie, waartoe ook de viool en de cello behoren. De altviool is iets groter dan de viool en heeft een lagere ‘klank’. Hierdoor kan de altviool in een orkest of ensemble verschillende afwisselende rollen vervullen; van ondersteuning, basstem tot tweede stem of solo. (Wikipedia)

Fernando Fesno Zarza

Fernando is in 1996 geboren in Alcalá de Henares, vlak bij Madrid in Spanje.

Hij heeft gestudeerd met leraren van statuur als Maria José Fueyo, Paul Cortese en Diederick Suys en anderen. Hij heeft deel uitgemaakt van orkesten als OCA en de JONC en kamermuziek groepen als het Attenya kwartet.

Hij heeft ook samengewerkt met Jazz groepen en andere genres dan het klassieke. Hij heeft meegewerkt aan studio opnames met Violeta Curry, het Barreiro Projekt en het Alejandro Esperanza & Marino Garcimartin Orkest.

Behalve in klassieke muziek, is hij ook geïnteresseerd in andere disciplines zoals improvisatie en muziekproductie. Dit laatste exploreert hij door middel van deelname aan alternatieve projecten.

Santiago Velo Quintairos

Santiago is geboren in Santiago de Compostela in 1998, in Galicië Spanje. Hij is begonnen met een muziekstudie in zijn woonplaats Ourense, met als leraar Belén Ferreiro Pérez.

Hij deed zijn bachelor muziekstudie in Salamanca, met Néstor Manuel Pou Rivera, en haalde zijn diploma Pedagogiek aan de universiteit van Salamanca.

Hij heeft opnames gemaakt op het gebied van kamermuziek met Duo Pole (viool/gitaar duo), gespecialiseerd in hedendaagse muziek. Dit duo heeft een wereldprimeur gehad met ‘King of the Mountains’ gecomponeerd door Enrique Rodriguez Yebra.

Hij speelt in wisselende samenstellingen onder andere een vioolkwartet, vioolquintet en een trio met fluit en contrabas.

Beiden studeren momenteel aan Codarts klassieke muziek onder begeleiding van Karin Dolman.

Programma

  • Atsuhiko Gondai – Telos (5 min)
  • Béla Bartok – Romanian Dances (8Mins)
  • Lutoslawski – Bucolics (7mins)
  • Hindemith – 1937 Sonata for solo viola, 2nd Mov (6 min)

Geef een reactie