Villa TrösT

Artikelen

Blog

Vrijwilligers gezocht

theekamer

Verlies hoort bij het leven. We kunnen er niet omheen.
Wat Helpt? Luisteren, compassie en vriendelijkheid.
Dat is goud waard.

Op dit moment is Villa TrösT op zoek naar vrijwilligers van 18 jaar en ouder die gasten ontvangen in De Theekamer. Ben jij in staat om te luisteren? Heb jij compassie met jouw medemens? En sta jij open om het gesprek met gasten aan te gaan? Dan is dit echt iets voor jou.

Ontmoeting

Villa TrösT Drechtsteden is een ontmoetingsplaats voor mensen die verlies door doormaken. De Villa ligt op een prachtige locatie aan de oude ingang van begraafplaats Essenhof, gevestigd in de voormalige directeurswoning, op de rotonde Dubbeldamseweg Zuid.

De voordeur van de Villa staat elke dag open voor mensen die een graf hebt bezocht, na een uitvaart, op een herdenkingsdag of een ander betekenisvol of verdrietig moment; onze thee of koffie staat klaar en getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor. Ook worden er activiteiten aangeboden zoals onder andere yoga, workshops, herdenkingsrituelen, lezingen en concerten.

Wat bieden we jou?

  • Ontwikkelingsmogelijkheden met verschillende (luister)trainingen en cursussen
  • Een gezellige werkomgeving
  • Een bibliotheek vol met interessante boeken over rouw en verlies die je kunt lenen

Heb je interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een bezoekje of gesprek. We nemen graag de tijd om je uit te leggen waar Villa TrösT voor staat en wat er zoal georganiseerd wordt. Daarnaast leiden we je rond in de villa en de aanliggende tuin.

Geef een reactie