Villa TrösT

Artikelen

Blog

Vox Singularis Duo

TrösT Matinee Vox Singularis Duo

Zondag 12 maart staat de cello centraal bij de TrösT Matinee. De getalenteerde musici hebben elkaar ontmoet aan het Rotterdam conservatorium Codarts en treden bij ons op onder de naam:

Vox Singularis Duo

De in Spanje geboren celliste Laura González Badenes volgde haar bachelor Klassieke Muziek aan het Conservatorio Superior de Valencia in Spanje en haar master aan het Codarts conservatorium in Rotterdam, bij Herre-Jan Stegenga. Ze volgde ook masterclasses bij onder andere Roger Regter, Joachim Eijlander, Tilmann Wick, Beatriz Blanco en Ángel Luis Quintana.

Sinds 2017, inmiddels gevestigd in Nederland, werkt ze samen met diverse orkesten, zoals het Brabant Sinfonia, Noordpool Orkest het het Orchestra of Tomorrow. Op het gebied van de kamermuziek is ze lid van het Alma Sola Cello Quartet en het Hyrax Pianotrio, met wie ze op diverse Nederlandse podium optreedt. Laura werkte ook mee aan televisieprogramma’s, zoals het programma ‘Op zoek naar Maria’, als celliste van de liveband.

Laura González Badenes
Laura González Badenes
Illein Bermúdez Campos
Ilein Bermúdez Campos

Ilein Bermúdez Campos is een in Venezuela geboren Nederlandse celliste en zangeres. Ze studeerde af aan het Conservatorio Nacional de Música Juan José Landaeta in Venezuela en volgde masterclasses met wereldbekende cellisten als Frans Helmerson, Arto Noras, Philippe Müller en Roel Dieltiens. In Venezuela maakte ze deel uit van verschillende professionele orkesten en ensembles. In 2000 won ze de derde prijs van de internationale Latijns-Amerikaanse Cellocompetitie Carlos Prieto in Mexico.

Ze kwam naar Europa met een exchangeprogramma van de Musikhochschule in het Duitse Münster. Ze behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag haar diploma Muziekeducatie en haar master cum laude in Muziekeducatie aan het Londense University College. Momenteel volgt ze een master aan het Rotterdamse conservatorium Codarts; als cellist in het Tango departement en als zangers in het Latin departement. Ilein is actief als zangeres, celliste en muzieklerares en ze treedt op met verschillende ensembles.

Programma 12 maart

Cello Duo

  • Sonate no. 1 – Vivaldi 
  • Sonate no. 2, Spiritoso en Cantabile -Telemann  
  • June Barcarolle – Tsjaikovski
  • Oblivion – Piazzolla 
  • Koyaanisqatsi – Philip Glass 

Cello en Zang

  • Honrar la vida – Eladia Blázquez 
  • Alfonsina y el mar –  Ariel Ramírez (muziek), Félix Luna (tekst) 
  • El día que me quieras – Carlos Gardel (muziek), Alfredo Le Pera (tekst)
  • Jacinto Chiclana – Piazzolla (muziek), Jorge Luis Borges (tekst)

Wil je het concert ook bijwonen? Bekijk dan hier de details. Na het concert ben je van harte welkom in Villa TrösT, voor een goed gesprek en een consumptie (bij de toegangsprijs van € 10 inbegrepen).