Villa TrösT

Artikelen

Blog

Villa TrösT officieel geopend

Opening Villa TrösT

Op zaterdag 5 september heeft wethouder Peter Heijkoop de officiële opening verricht van Villa TrösT, ontmoetingsplek voor mensen in de rouw. Hij onthulde het naambord van Villa TrösT. Dit pand en de theetuin zijn gelegen op een hoek van de Essenhof Begraafplaats. Vanwege de coronamaatregelen waren de lezingen van het openingsprogramma in de theetuin. Marinus van den Berg sprak over omgaan met ontroostbaar verdriet. Kunstenaar Ida van der Lee liet mensen kennis maken met haar rituele werkvormen voor mensen in de rouw. Het harpspel van Annemarie van Veen zorgde voor een muzikale omlijsting.

Deze week gaan de koffiekamer en theetuin op doordeweekse dagen open, voorlopig in de ochtend. Dit najaar gaan de activiteiten (lotgenotencontact, wandelen) op gang komen. Zo start er vanaf 28 september op maandagavonden een schrijfgroep voor mensen die een verlies hebben geleden. Bekijk voor meer informatie en aanmelding de agenda.

De stichting stelt zich ten doel om troost te bieden aan mensen in de rouw, zonder de inzet van psychologen of professionals. Centraal staat het vertrouwen dat mensen uit de Dordtse samenleving er voor elkaar willen en kunnen zijn. En vanuit de wetenschap dat een luisterend oor de eerste en effectiefste reactie is voor het welzijn van mensen na een verlies.

Onthulling naambord door Wethouder Heijkoop en Anne Goossensen
Kunstwerk Sjaals Ida van der Lee
Intermezzo harpmuziek
Harpiste Ida van der Lee
Harpiste Annemarie van Veen

Beeldmateriaal van Corine Jansen en Marry Vreeken.

2 comments

Geef een reactie