Villa TrösT

Artikelen

Blog

Vergankelijkheidsdag

vergankelijkheidsdag

De dag dat we stilstaan bij de sterfelijkheid van de mens, maar tegelijkertijd het leven vieren.

“De Vergankelijkheidsdag is in 2019 ontstaan als gevolg van een blog van Rob Bruntink, medeoprichter van Bureau MORBidee. Hij schreef in 2018 over zijn droom: een jaarlijkse Vergankelijkheidsdag. Een dag waarop burgers zouden stilstaan bij het feit dat wij allen sterfelijk zijn. Rosalie Kuyvenhoven, een ritueelbegeleider die in Londen werkt maar Nederlandse roots heeft, nodigde Rob uit de droom gezamenlijk te realiseren. En zo ontstond in 2019 de eerste Vergankelijkheidsdag, die in Engeland de naam Mortality Day kreeg.” (www.vergankelijkheidsdag.nl)

Dagopening

Villa TrösT staat op woensdag 22 september, tijdens de dagopening van 9.30-10.00 uur, ook stil bij de Vergankelijkheidsdag, met een stilteoefening en toonzettingsoefeningen onder leiding van Annette de Vlieger. Voor deze oefeningen zijn een aantal geluidsfragmenten opgenomen als voorbereiding op deze gezamenlijke activiteit.

Villa TrösT nodigt iedereen van harte uit om op woensdag 22 september samen met ons na te denken over leven en dood, gesprekken te voeren over het levenseinde en gezamenlijk te bezinnen.

“Ik hoop dat we weer leren leven met de dood voor ogen. Als je met de dood voor ogen leeft, besef je dat het ineens gedaan kan zijn. Dat hoeft geen domper op je leven te zijn, maar een uitnodiging om bewuster iets van het leven te maken.”

Manu Keirse in ‘Het wonder van de kleine goedheid in tijden van eenzaam sterven en beperkt afscheid’

Geluidsfragementen

Stem begeleide oefening
Stem begeleide oefening
Als wolk aan de hemel – Stem begeleide oefening
Vergankelijkheid – Stem begeleide oefening

Geef een reactie