Villa TrösT

Artikelen

Blog

Verdriet is als een egel – Gerard van Midden

verdriet is als een egel - gerard van midden

Voormalig lagere school docent, nazorgmedewerker en directeur en auteur Gerard van Midden selecteerde uit de vele gesprekken die hij had met nabestaanden 35 verhalen over rouw in het boek Verdriet is als een egel. Het boek is onderverdeeld in een aantal thema’s en bij elk thema staan verhalen een reflecterende tekst en een afsluitend gedicht. De thema’s zijn: rouw en tijd, eenzaamheid, ruzie, schuldgevoel, opluchting, angst en doorgaan.

“Ik hoop dat ‘Verdriet is als een egel’ mensen zal troosten en moed zal geven door de herkenning, waardoor ze zelf in de verhalen gaan rondlopen en verbinding voelen met de emoties van anderen. Verhalen die stil maken, raken, verwonderen en je soms ook laten glimlachen.”

Op 15 december geeft Van Midden een (gratis) lezing over Rouw en nazorg. Het boek is dan ook in te zien en te koop.


Verdriet is als een egel

Gerard van Midden leerde als leerkracht in het basisonderwijs de kracht van verhalen en gebruikte deze om kinderen te enthousiasmeren voor de lessen. Ook in het vervolg van zijn carrière – als schooldirecteur, bij een educatieve uitgeverij en als nazorgmedewerker – en in het boek, staan verhalen centraal.

AuteurGerard van Midden

Meer informatie over de schrijver en het boek vind je op de website Rouwboek, waar het boek ook kan worden besteld.