Villa TrösT

Artikelen

Blog

Van missen krijg je het koud – Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn

Van missen krijg je het koud

en wat rouw nog meer met je lijf doet

Mensen die een verlies hebben te dragen zullen het herkennen: je lijf rouwt altijd mee. Er is gelukkig steeds meer aandacht voor rouw en is de dood niet meer een onbesproken thema. Vaak wordt er te weinig stilgestaan bij de lichamelijke gevolgen van een verlies. Dit boek gaat precies daarover. Hoe werkt rouw, wat doet rouw met je lichaam, wat kan je zelf doen en bij wie moet je zijn voor welke klachten? Een praktisch boek met veel informatie, vol ervaringen van anderen en praktische handvatten waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Rouw, hoe ga je daar eigenlijk goed mee om? Het antwoord op die vraag is hetzelfde als voor oververmoeidheid, ongeconcentreerd zijn of je depressief voelen: er is geen goede manier om het te zijn of te doen. Met rouw kun je wel aan de slag gaan, en dat is ook belangrijk om te doen.

Van missen krijg je het koud

Steeds meer mensen praten over de dood, over rouw en de effecten van rouw op het leven en op het lijf en dat is goed. We weten steeds beter dat rouw hard werken is. Maar dat het ook veel fysieke gevolgen kan hebben, daar staan we weinig bij stil. Met dit boek willen wij de aandacht vestigen op de fysieke gevolgen van rouw.

Het boek is geschreven vanuit de gedachte dat je iemand bent verloren. Dat hoeft niet te betekenen dat een geliefde dood is; verliezen kan ook betekenen dat je gescheiden bent of je baan bent verloren. Ook dan is er sprake van rouw.

Sandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn, de auteurs van dit boek, hebben in 2019 het bedrijf Bright Elephant opgericht, samen met Richard Jongeneelen. De missie van het bedrijf is om dood, verlies en rouw meer bespreekbaar te maken.

AuteurSandra Jongeneelen en Wouter van der Toorn
UitgeverAdieu Media
Uitgifte2021
ISBN9789492688033

Geef een reactie