Villa TrösT

Artikelen

Blog

TrösT Matinee concert met Bach, Piatti en Glier

TrösT Matinee

Wij zijn als Villa TrösT blij om op 9 oktober 2022 Jorge Municio Corcho (cello) en Iryna Neporozhnya (viool) te kunnen verwelkomen voor het TrösT Matinee concert. Jorge speelt een aantal solo stukken op cello, waaronder een stuk van Bach en Piatti. Daarnaast spelen zij als duet een stuk van Glier voor viool en cello.

Jorge Municio Corcho

Jorge Municio Corcho

De Spaanse Jorge (1996) begon zijn muziekstudie op 6-jarige leeftijd bij Carmen Agúndez op het conservatorium Hermanos Berzosa, in Cáceres (Spanje) en sloot deze op zijn 12e jaar af met een speciale vermelding.

Hij behaalde zijn graad in het hoger onderwijs in Porto (Portugal), na te hebben gestudeerd bij professor Jed Barahal. Tijdens deze jaren deed hij ervaring op met het spelen in orkest en ensemble, zelfs spelend met het Casa da Música Symphony Orchestra. Hij is lid van het Orquesta Joven de Extremadura (sinds 2014) en de Neue Philharmonie München (sinds 2017). In november 2013 won hij de 1e prijs (categorie: strijkinstrumenten) en 2e prijs (categorie: kamermuziek) op de “XIII Consurso de Jóvenes Músicos de Extremadura“.

In maart 2018 werd hij toegelaten tot de masteropleiding bij Codarts (Rotterdam) en studeerde bij prof. dr. Jeroen den Herder. In Rotterdam volgde hij ook lessen bij professor Herre-Jan Stegenga en Job ter Haar en voltooide zijn masteropleiding twee jaar later; met zeer veel interesse in de historische interpretatie van de muziek. Hij heeft ook op verschillende podia kunnen spelen zoals in de Doelen, Zutphen Cellofestival (Nederland) en PRISMA Festival (Canada).

Iryna Neporozhnya

iryna neporozhnya

Iryna (1999) groeide op in Las Palmas de Gran Canaria, Spanje. Ze begon op 4 jarige leeftijd met piano lessen die werden gegeven door haar grootmoeder Galyna Neporozhnya. Toen ze 7 jaar oud was oud, begon ze ook viool te spelen. Ze voltooide de Intermediate Degree in zowel piano als viool.

In 2018 vervolgde ze haar studie aan Codarts bij Natalya Morozova. Momenteel is ze bezig met haar Master Programma, met Hed Yaron-Meyerson en Pavel Fischer als leraren. Haar grootste passies zijn onderwijs en kamermuziek.

Sinds mei 2022 speelt ze met de Morizot-strijkstok, die wordt uitgeleend door het Gagliano – Stichting Strijkinstrumenten Fonds.

TrösT Matinee

Villa TrösT organiseerde in 2021 voor het eerst een serie van zes goedbezochte concerten, met talentvolle jonge muzikanten en wisselende muziekstijlen. Vanwege het succes organiseren we ook in 2022 weer een serie zondagmiddagconcerten, welke steeds de tweede zondag van de maand plaatsvinden.

Deze TrösT Matinee’s zijn voor een ieder, die ervaart wat verlies betekent in zijn of haar leven. Per concert worden er uiteenlopende muzikale stijlen, zoals klassiek, middeleeuwse muziek, luisterliedjes, enz. ten gehore gebracht. Hier werken o.a. studenten aan mee van het conservatorium. De concerten worden georganiseerd met wisselende muzikanten.

Voor het ontmoetingsmoment na het concert ben je welkom in Villa TrösT. Daar kun je behalve een goed gesprek, een heerlijke consumptie nuttigen (bij de toegangsprijs inbegrepen).

Het volgende concert vindt plaats op 9 oktober.

Geef een reactie