Villa TrösT

Artikelen

Blog

Troostconcerten

troostconcert

De kracht van muziek

-Muziek- of je die nu maakt of beluistert, kan heel bevrijdend en troostend zijn in moeilijke tijden. Gevoelens die je niet kunt benoemen of in woorden kunt omschrijven, krijgen dankzij muziek opeens alle ruimte; emoties worden tastbaar. De ontspannende kracht van muziek heeft de kalmerende kwaliteit, die energie verhoogt en emoties in balans brengt.

Muziek werkt tevens als verbinder en ter ondersteuning van rituelen. Het roept herinneringen op en speelt een rol in onze verbeeldingskracht. En bovenal is muziek een van de belangrijkste onderdelen van ons menszijn. Het ritme is gelijk aan de eigen hartslag en aan alles in de natuur. Het is als het ware de sleutel tussen de fysieke en spirituele wereld.

Concerten en high tea

Vanuit dit gedachtengoed organiseren wij vanaf juli 2021 elke tweede zondagmiddag van de maand Troostconcerten, met wisselende muzikanten, voor iedereen die ervaart wat verlies betekent in zijn/haar leven.

  • 11 juli   : Helma Hartman & Stephanie Laddrak (zang, fluit en slagwerk)
  • 08 aug : Mark Vankan & Robin Visker (hoorn)
  • 12 sept : Sofie Booy & Sylven van Sasse van Ysselt (altviool)
  • 10 okt : Fernando Fesno Zarza & Santiago Velo Quintairos (altviool)
  • 14 nov  : Elvisa Trio (altviool, fluit en harp)
  • 12 dec  : Ben de Raad & Dunja Stevanovic (gitaar en zang)

De muziekstijl is afwisselend (van middeleeuws tot licht klassiek en zang met begeleiding ) en na ieder concert is een ontmoetingsmoment met een mini high tea. We zijn genoodzaakt de concerten kleinschalig te houden (maximaal 20 personen) waardoor er is gekozen voor twee sessies op een middag. Dit brengt met zich mee dat de concerten intiem van karakter zullen zijn. Aanvang eerste sessie 13.45 en aanvang tweede sessie 15.00 uur. 

Museum

De concerten vinden plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Het museum is goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het museum ligt op 5 minuten lopen van het Centraal Station en in de directe omgeving is (betaalde) parkeergelegenheid. Op het parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u de eerste 24uur gratis parkeren en ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het museum.
Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. Er is gelegenheid iemand voor de deur af te zetten en bij de hoofdingang is een lift beschikbaar (naast de trap). Alle ruimten zijn bereikbaar, er is een lift in het gebouw en zijn er aangepaste toiletten.

Reserveren

In de agenda vind je meer informatie over de concerten en kan je kaartjes reserveren, tot een week voor het concert. De kosten bedragen 10 euro per persoon, inclusief de high tea, en er kunnen maximaal twee kaarten worden gereserveerd per persoon.

Iedere bezoeker dient ten alle tijden 1,5 meter afstand van anderen te bewaren en een mondmasker te dragen. Tijdens het concert kan het mondmasker worden afgedaan en huisgenoten kunnen naast elkaar plaatsnemen.
Bij klachten als verkoudheid, hoesten, verhoging of koorts, of als je geacht wordt in thuisquarantaine te zijn, verzoeken we je je af te melden. Mocht je onverhoopt door corona niet in staat zijn het concert bij te wonen, zullen we proberen je bij een van de volgende concerten in te delen, als daar nog plaats beschikbaar is.

De concerten worden mogelijk gemaakt door de inzet van de muzikanten, onze vrijwilligers en het DELA fonds.

5 comments

Geef een reactie