Villa TrösT

Artikelen

Blog

November Matinee met singer-songwriter Alexandra Alden

alexandra alden

Op 13 november verwelkomen we bij de TrösT Matinee singer-songwriter Alexandra Alden, die een prachtige sfeer weet neer te zetten in haar liedjes. Liedjes die u even meenemen naar een ‘andere wereld’ en zo ruimte en troost kunnen bieden. Ze wordt begeleid door bassist en bandlid Jurriaan de Kok.

Alexandra Alden

De in Malta geboren Alexandra Alden (1994) is, zoals velen, op zoek naar een plek om ergens bij horen. Op jonge leeftijd begon ze al met het schrijven van teksten en poëzie. Ze vertelt boeiende verhalen over de wereld met haar muziek; de zachte wijsheid van het vlindereffect en de onmetelijkheid en schoonheid van de natuur. Ze doet dit met een gevoel van urgentie en ontzag, dat neigt naar een etherische indie-folkpop-sound, sterk beïnvloed door haar mediterrane achtergrond, waarbij ze zichzelf begeleid op de gitaar. Ze woont momenteel in Rotterdam en studeert aan het Codarts.

De enthousiaste internationale recensies op haar nieuwe album ‘Leads to Love‘ is een bewijs van haar succes. Alden straalt een volwassenheid uit die haar leeftijd te boven gaat, maar begrijpt haar eigen naïviteit. Haar liedjes resulteerden in een reeks nummer één hits in Malta op de leeftijd van 18 jaar. Ze heeft in de loop der tijd een groter publiek voor haar liedjes gevonden en vele prijzen gewonnen.

Ze trad op in diverse Europese landen en op diverse podia, waaronder Eurosonic Noorderslag 2019, waarna corona een streep door de ambitieuze plannen zetten. In 2022 heeft ze de draad weer opgepakt en is weer gaan toeren door Europa en ze was onlangs genomineerd voor de Grote Prijs van Rotterdam, in de categorie Singer-Songwriter.

Geef een reactie