Villa TrösT

Artikelen

Blog

Na Mattias – Peter Zantingh

Mattias - Peter Zantingh Boekbespreking

“Gelaagd verhaal, mooi verteld”

Als je er niet meer bent, wat blijft er dan van je over? De dingen die je hebt gemaakt, je ideeën? Maar vooral wat er over je wordt gezegd, wat men zich herinnert. Precies dat en niets meer. Wat men zich van je herinnert. Is dat dan alles?
Wat een mooie manier vindt de schrijver om te laten zien dat het veel meer is, want er zijn heel veel mensen die zich iets over je herinneren. En dat bij elkaar maakt een groter, dieper, complexer verhaal van je.

Zo wordt Mattias aan ons voorgesteld door mensen die hem hebben gekend direct of indirect, die van hem hebben gehouden. Door het wisselende perspectief is het ook spannend, je voelt wat je nog niet weet en wat wel gaat komen. Toch nog onverwacht uiteindelijk. Je moet even terug bladeren, wat ook al weer …

En je blijft er nog een tijd over nadenken nadat je het boek uit hebt? Je gaat het misschien zelfs nog een keer lezen. Zoals vaker met een goed boek.

Eerder gepubliceerd in Aanrader van de maand op Stichting TrösT Utrecht

‘Het rauwe verdriet om de plotselinge dood van Mattias dreunt na in de levens van achterblijvers. ’

Zin Magazine

Na Mattias

“Mattias liep de deur uit en kwam niet meer terug. En zij bleven achter. Acht mensen wier verhalen elkaar kruisen. Sommigen hadden hem lief, anderen kenden hem niet eens, maar allemaal worden ze gestuurd door de wendingen van een wereld in verwarring. Langzaam wordt duidelijk welk noodlot Mattias trof en met welke spoken zijn achterblijvers worstelen.”

Na Mattias is de derde roman van Peter Zantingh. Net als in zijn debuutroman (Een uur en achttienminuten) gaat het verhaal over rouw, verlies en vriendschappen. Naast schrijver is Zantingh coördinator van het maandelijkse magazine het Blad van NRC. Hij studeerde Small business en retail management en digitale communicatie.

AuteurPeter Zantingh
UitgeverDas Mag Uitgeverij
Uitgifte2018
ISBN9789492478559

Geef een reactie