Villa TrösT

Artikelen

Blog

Mijn ex, de dood en ik – Thees Uhlmann

Mijn ex de dood en ik - Thees Uhlmann

De heerlijkheid van het leven gevierd in een aanstekelijke, onvergetelijke roman. Een echte aanrader voor de zomerperiode!

“Er werd aangebeld en in het trappenhuis rook het naar vers gezette koffie”. De hoofdpersoon, een ietwat schuwe, ontevreden, lethargische en sociaal onhandige man van tegen de veertig, verpleger in een bejaardenhuis, vraagt zich af wie er voor de deur zou kunnen staan. Het blijk De Dood te zijn die hem komt halen. “U heeft drie minuten de tijd om over alles na te denken.” Hij doet de deur dicht en bedenkt hoe gestoord je moet zijn om bij vreemde mensen aan te bellen en hun mede te delen dat je de Dood bent. Maar het blijkt wel degelijk de Dood te zijn. Hij heeft dus nog drie minuten voor hij sterft.

De hoofdpersoon wordt gered door de bel, ‘saved by the bell’. Zijn ex, Sophia, staat ook voor de deur om samen naar zijn moeder te gaan. De procedure van zijn dood wordt hierdoor onderbroken en de Dood kan zijn werk niet afmaken. Zo ontstaat er wat extra tijd voor de hoofdpersoon om nog een paar belangrijke dingen te doen voor zijn sterven. Met z’n drieën gaan ze op weg naar zijn moeder en zoontje. Onderweg, sprekend over allerlei belangrijke zaken, wordt de Dood steeds enthousiaster over het leven.

Een prachtige, bij tijden komische, dan weer aandoenlijke roman over de belangrijke dingen in het leven zonder belerend vingertje en zonder hoogdravende pretenties. Een amusante roman die absoluut aan te bevelen is.

Door Renee Lommen

Eerder gepubliceerd in Aanrader van de maand op Stichting TrösT Utrecht


Mijn ex, de dood en ik

Mijn ex, de Dood en ik is een scherpe, humoristische en aandoenlijke roman, geschreven in de eerste persoon, over alles wat in het leven werkelijk telt. Een roadtrip naar diegenen die er écht toe doen. Je leest, lacht en het verheugt je dat je erbij kan zijn, bij deze belangwekkende zaak het leven genaamd. De Dood in het verhaal is eigenlijk naast de ‘ik’ een van de twee hoofdpersonen en tegelijkertijd de alter ego van de hoofdpersoon.

Thees Uhlmann is een Duitse singer-songwriter en sinds deze debuutroman ook schrijver. Eerder schreef hij wel artikelen voor muziekbladen, naast zijn songteksten.

AuteurThees Uhlmann
UitgeverSignatuur
Uitgifte2016
ISBN9789056725709 
Mijn ex de dood en ik - Thees Uhlmann

Geef een reactie