Villa TrösT

Artikelen

Blog

Luca Warmer Trio in Zondagmiddagconcert

Luca Warmer Trio

Villa TrösT organiseerde in 2021 zes goedbezochte concerten, met talentvolle jonge muzikanten en wisselende muziekstijlen. Vanwege het succes organiseren we ook in 2022 weer een serie zondagmiddagconcerten. Op zondag 8 mei speelt Luca Warmer met haar trio de composities van debuutalbum ‘Huub’ en een compilatie uit haar theatervoorstelling ‘Appelstroop met tranen’.

Dit optreden is niet zomaar in een hokje te stoppen. Het is een rauwe, persoonlijke stortvloed van muziek, klanken, ritme en taal; het relaas van een zoektocht in troebele tijden, soms minutieus voorbereid, soms vrijuit improviserend.

Kracht en kwetsbaarheid

Luca Warmer speelt geen rol op het podium. Ze is het zelf, in hoogsteigen persoon. Voor dit optreden put ze uit eigen repertoire: Join Me In Freedom, Almost in Heaven, No More Time en Never Lose Hope zullen voorbijkomen. Maar ook de nieuwe composities Als Hij Er Nog Was, Landschap van Gedachten en gedichten Leeg en Tot De Dood Ons Niet Scheidt, waarmee ze troost wil bieden in troebele tijden.


In de wetenschap dat we elkaar altijd vinden, juist als het zicht troebel is’.

~ Luca Warmer


“De muziek en gedichten gaan over alles waar we het liever niet over hebben; verdriet, wanhoop, verlies, angst. Ik heb mezelf als vertrekpunt genomen, precies daar waar het pijn deed. Dat wil ik delen, want nu ben ik het ‘toevallig’, maar jij kan het ook zijn. Ik heb ervaren dat er geen harde scheidslijn is tussen pijn en schoonheid, tussen rouwen om wat je hebt verloren en de drang om met overgave te leven. Er is altijd hoop in de pijn waar je doorheen moet, ook al ben je soms bang dat je gek wordt van verdriet. Ook in dat schrijnende zit iets moois”, aldus Luca.

Het optreden leent zich bij uitstek voor een intieme setting en zal vooral binnenkomen bij mensen die
het aandurven hun kwetsbare zelf aan te raken. Van toeschouwer naar deelgenoot. Kracht en kwetsbaarheid als twee kanten van dezelfde medaille. Kortom, een onweerstaanbare uitnodiging om
je eigen kwetsbaarheid aan te raken.

Stemkunstenaar

Luca Warmer is een klassiek geschoolde stemkunstenaar en zingt, speelt en componeert van jongs af aan. Luca zong onder meer bij The Kyteman Orchestra, Metropole en meerdere theaterproducties en jazzformaties. In 2021 studeerde ze met lof af aan het conservatorium Den Haag en won ze de Mingus-Prijs voor ‘Beste Compositie’ uitgereikt door het Conservatorium Talent Award.

Haar stem en haar lichaam zijn de instrumenten, waarmee ze een authentieke, warmbloedige stijl neerzet. De verbindende teksten tussen de liedjes zijn niet de bekende praatjes tussen de plaatjes, maar veel meer een poëtische, verbale prelude op de muziek. Luca zingt, dicht en creëert vanuit haar hart – waar en wanneer ze maar kan. Voor dit concert laat zij zich vergezellen door Paulinho Paes (gitarist) en Paul van Nispen (percussionist).

“Het maakt niet uit waar je ons ziet, de kans is groot dat je na afloop hoopvoller en sterker naar huis gaat.”

Ontmoeting

Na het concert ben je welkom in Villa TrösT, dat zo’n 100 meter van de Aula verwijderd is. Daar kun je behalve een goed gesprek, een heerlijke consumptie nuttigen (bij de toegangsprijs inbegrepen).

Foto’s: Sem Rietstap en Julia Bo Heijnen.

Geef een reactie