Villa TrösT

Schouwburg Kunstmin

Schouwburg Kunstmin

Locatie

Sint Jorisweg 76
Dordrecht
3311PL

Volgende activiteit

Geen aankomende evenementen

Schouwburg Kunstmin

 

De Schouwburg Kunstmin is een rijksmonument in neorenaissance stijl, gelegen in de wijk 19e-eeuwse Schil van Dordrecht. De schouwburg werd in 1864 geopend en verhuisde een aantal keer, tot het op de hoek van de Singel en de St-Jorisweg terecht is gekomen. In 1938 werd het verbouwd en uitgebreid door de bekende architect Sybold van Ravesteyn. Ravesteyn is verantwoordelijk voor ronde vormen en weelderige versieringen en ornamenten en de aanbouw van het halfronde paviljoen, waar zich nu het café bevindt. Het zou de eerste van vele verbouwingen worden, in de loop van de jaren; met wisselend succes. De schouwburg bestaat onder andere uit de Grote zaal, de Kleine zaal, het Theatercafé en de Verheul Foyer.

De schouwburg is toegankelijk. Alle zalen, foyers en restaurants zijn rolstoel- en rollatorvriendelijk, er is een lift aanwezig en dichtbij de entree mindervalide parkeerplaatsen. Ook voor slechthorende bezoekers is hulpapparatuur beschikbaar.

In de directe omgeving geldt betaald parkeren en voor vergunninghouders. Er kan worden geparkeerd in de garage bij het Energiehuis, dat op 5 minuten lopen licht van het Kunstmin. Bekijk op de website van het Kunstmin de informatie over de bereikbaarheid van de schouwburg.

 

Afbeelding: Michiel1972, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Aankomende evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie