Villa TrösT

Nationaal Onderwijsmuseum

Nationaal Onderwijsmuseum

Locatie

Burgemeester de Raadtsingel 97
Dordrecht
3311 JG

Volgende activiteit

Geen komende evenementen

Onderwijsmuseum Dordrecht

Het Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht is gevestigd in het gebouw De Holland van architect Sybold van Ravesteyn. Het werd gebouwd in 1939 en is een gemeentelijk monument. Na diverse gebruikers te hebben gehad, werd het onlangs grondig gerenoveerd en gerestaureerd, en in 2015 nam het Nationaal Onderwijsmuseum feestelijk zijn intrek.

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld. Uniek, net als artikel 23 uit onze grondwet over de vrijheid van onderwijs dat ten grondslag ligt aan de diversiteit in het Nederlandse onderwijs. En die verscheidenheid aan objecten is terug te zien in onze collectie.

In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst.

Het gebouw ligt in het centrum van Dordrecht op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station van Dordrecht. In de omgeving geldt betaald parkeren en zijn een aantal parkeergarages gelegen. Op het parkeerterrein Weeskinderendijk kunt u (de eerste 24 uur) gratis parkeren en loopt u in 10 minuten naar het museum.

Meer informatie over de bereikbaarheid van het museum vindt u op de website van het Onderwijsmuseum.

 

Afbeelding: Onderwijsmuseum Dordrecht, van Ronals van den Heerik CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Aankomende evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie