Villa TrösT

Artikelen

Blog

Latijnse klanken uit Uruguay

Maia Steinberg

De musici die na de zomerstop op 10 september de TrösT Matinee verzorgen, brengen warme Latijns-Amerikaanse klanken. De veelzijdige Maia en gitarist Renzo komen uit Uruguay en studeerden (onder andere) aan het Codarts in Rotterdam.

Maia Steinberg

Componist, zangeres en ‘sound-healer’, afkomstig uit Montevideo, Uruguay. Maia heeft een bachelor in compositie gevolgd en een master in compositie voor audiovisuele media. Momenteel is zij bezig met een tweede master klassieke zang.

Maia heeft muziek gemaakt voor verschillende interdisciplinaire projecten en diverse prijzen gewonnen in Uruguay, Frankrijk en Chili. Ze trad op in tal van klassieke en volksmuziekconcerten en operaproducties in Europa, Israël, de VS en Uruguay.

Zij heeft een passie voor volksliederen en tango, uit Uruguay en Argentinië, die ze regelmatig uitvoert met haar project ‘Dos Esquinas’.  Hiervoor nodigt ze steeds verschillende Latijns-Amerikaanse muzikanten uit om met haar mee te doen.

Renzo Navone Rodriguez

Renzo Navone Rodriguez

Momenteel woonachtig in Rotterdam, is Renzo van origine afkomstig uit Uruguay. Hij is een gitarist die graag de verschillende klanken van de Latijns-Amerikaanse folklore verkent; zoals afro-samba, baiao, chacarera en Argentijnse tango.

Hij voltooide zijn studie aan L’Aula del Liceu (Barcelona) en Codarts (Rotterdam), waar hij Latin muziek studeerde. Momenteel doet hij nog een masteropleiding aan de Tango-afdeling van Codarts.

Hij is actief in de Latijns-Amerikaanse muziekscene – zoals Braziliaanse folklore, Argentijnse folklore en tangomuziek – in verschillende ensembles door heel Nederland.