Villa TrösT

Artikelen

Blog

Laatste Troostconcert van 2021

laatste troostconcert van 2021

Villa TrösT organiseert dit jaar 6 Troostconcerten, met wisselende muzikanten en muziekstijlen. Na afloop van het concert is er ontmoetingsmoment met een mini high tea. Het laatste Troostconcert van dit jaar op 12 december wordt verzorgd door de jonge muzikanten Benjamin de Raad en Dunja Stevanovic, met gitaar en zang.

Dunja en Benjamin

Benjamin en Dunja zijn twee opzichzelfstaande jonge makers/muzikanten. Los van elkaar schrijven ze muziek die in hun ogen iets lijkt te vangen van waarom we hier zijn en wat we doen. Benjamin komt uit Dordrecht en Dunja komt uit Soest, ze hebben elkaar gevonden in Utrecht op het conservatorium. Er was gelijk een gedeelde liefde voor muziek en natuur.

De opleiding die zij volgen laat de gebaande paden van tijd tot tijd links liggen en verhoudt zich tot meerdere vormen van kunst. Muziek is de hoofdzaak, maar er wordt veel geëxperimenteerd met het samen brengen van diverse kunstvormen.

Projecten

Vorig jaar heeft Benjamin gewerkt aan een project waarbij hij de zon in de vorm van een wilgenhouten hut bouwde, met gebruik van warm gekleurde paraplu’s. Deze hut fungeerde als thuishaven voor muziek met als thematiek en sfeer vergankelijkheid, rust en wat er op mag komen.

Dunja geeft klank en betekenis aan wat er in het moment is en wat in haar leeft, met prachtige kleine liedjes en betoverende teksten. Ze maakt hierbij gebruik van elk instrument dat er op dat moment ter beschikking staat. Voor dit TrösTconcert, gaan ze samen een sfeer proberen neer te zetten, die recht uit het hart komt.

Geef een reactie