Villa TrösT

Artikelen

Blog

Kaarsjesactie Coronabezinningsdag

coronaherdenking kaarsjesactie

Als moment van verstilling en troost organiseerde Villa TrösT een herdenkingsmoment door het aansteken van kaarsjes op 6 oktober voor alle soorten verlies. Denk aan overleden familieleden of vrienden, maar ook aan verlies van werk, het gemis aan knuffels of bezoek of ander verdriet.

Mensen uit de Drechtsteden hebben kaarsjes afgeven bij Villa TrösT. Vrijwilligers plaatsten de kaarsen in een spiraal en om 21 uur werden de kaarsen met begeleidend harpmuziek ontstoken. Vanwege de huidige coronamaatregelen was daar geen publiek bij aanwezig. Onderstaande foto’s en het filmpje geven een indruk. Ook maakte AD TV een opname, die hier is te zien.

Herdenken is een kunst. Bij Villa TrösT zoeken we naar alledaagse vormen en rituelen die verlies markeren. Met dit markeren willen we ruimte geven aan het gemis, het verdriet en eventueel aanwezige pijn. Aandacht geven maakt dat dit er mag zijn en dat we elkaar tot steun kunnen zijn, zelfs gedurende periodes met corona maatregelen.

In deze tijd vindt afscheid nemen en rouwen gemankeerd plaats. Er mogen weinig mensen aanwezig zijn bij een uitvaart, soms kan het opbaren niet plaatsvinden. Dit bemoeilijkt het rouwproces.

Geef een reactie