Villa TrösT

In de rouw?

Ruimte voor rouw

Wij bieden aandacht en een rustige plek aan mensen in de rouw. Rouw kan verschillende oorzaken hebben; bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, perspectief, gezondheid of werk.

We bieden een gevarieerd aanbod van (groeps)activiteiten: lezingen en workshops, zoals yoga, muziek, brieven schrijven, kaarten maken of verwerkingskunst. De activiteiten zijn erop gericht deelnemers innerlijke rust en ruimte te bieden, een lichtpuntje in de dag te zijn en te ondersteunen een (nieuwe) balans te vinden. Daarnaast is de Theekamer geopend en bieden we individuele begeleiding.
Onze thee of koffie staat klaar en getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor.

Centraal staat het vertrouwen dat mensen uit de samenleving er voor elkaar willen en kunnen zijn. Vanuit de wetenschap dat luisteren naar iemands verhaal de effectiefste reactie is na een verlies.

Hemelpost

Naast de villa staat de Hemelbrievenbus. Hier kun je brieven of kaartjes sturen naar degene die je bent verloren. Deze kunnen tijdens een van de activiteiten, in alle rust in onze bibliotheek, Theekamer of thuis worden gemaakt. Lees meer over de Hemelpost.

Bibliotheek

Je kunt ook gebruik maken van de bibliotheek. We hebben een ruim aanbod van gerelateerde boeken en literatuur. Deze kunnen in alle rust worden gelezen in de bibliotheek, zitkamer of huiskamer. De bibliotheek is te bezoeken tijdens openingstijden.

Contact

Je kunt telefonisch direct contact opnemen op ons nummer 06-27261163. Is er op dat moment niemand beschikbaar? Laat dan je naam en telefoonnummer en eventueel gewenste terugbeltijd achter in de voicemail.
Je kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier en aangeven wanneer het schikt om teruggebeld te worden door een van onze vrijwilligers, zodat je je verhaal kwijt kunt.

Heb je een vraag? Stel deze via email of ons (algemeen) contactformulier of laat een voicemail achter.

Terugbelformulier

* veld is verplicht