Villa TrösT

In de rouw?

Ruimte voor rouw

Wij bieden aandacht en een rustige plek aan mensen in de rouw. Rouw kan verschillende oorzaken hebben; bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, perspectief, gezondheid of werk.

We bieden een gevarieerd aanbod van activiteiten, lezingen en workshops, zoals mindfulness, yoga, muziek, schrijfgroep of verwerkingskunst. De activiteiten zijn erop gericht deelnemers innerlijke rust en ruimte te bieden, een lichtpuntje in de dag te zijn en te ondersteunen een (nieuwe) balans te vinden.
Als je een graf hebt bezocht, na een uitvaart, op een herdenkingsdag of een ander betekenisvol of verdrietig moment; onze thee of koffie staat klaar en getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor.

Centraal staat het vertrouwen dat mensen uit de samenleving er voor elkaar willen en kunnen zijn. Vanuit de wetenschap dat luisteren naar iemands verhaal de effectiefste reactie is na een verlies.

Inloop

Bij de Inloop kan men zonder aankondiging of reservering vrij binnenlopen. Afhankelijk van het jaargetijde en het weer kan dit in de Theetuin of het Huiskamercafé.
Als je een graf hebt bezocht, na een uitvaart, op een herdenkingsdag of een ander betekenisvol of verdrietig moment; onze thee of koffie staat klaar en getrainde vrijwilligers en ervaringsdeskundigen bieden een luisterend oor.

Hemelpost

Naast de villa staat de Hemelbrievenbus. Hier kun je brieven of kaartjes sturen naar degene die je bent verloren. Deze kunnen tijdens een van de activiteiten, in alle rust in onze bibliotheek of thuis worden gemaakt. Lees meer over de Hemelpost.

Bibliotheek

Je kunt ook gebruik maken van de bibliotheek. We hebben een ruim aanbod van gerelateerde boeken en literatuur. Deze kunnen in alle rust worden gelezen in de bibliotheek, zitkamer of huiskamer. De bibliotheek is geopend tijdens de Inloop en tijdens geplande activiteiten.

Maatjes

Mocht je er nog niet aan toe zijn je tussen lotgenoten te begeven, dan kan je een beroep doen op een Maatje van Villa TrösT. Een rouwmaatje komt wekelijks bij je langs of spreekt ergens met je af en neemt de tijd om aandachtig naar jouw verhaal te luisteren, er voor je te zijn.

Contact

Je kunt telefonisch direct contact opnemen op ons nummer 06-27261163. Is er op dat moment niemand beschikbaar? Laat dan je naam en telefoonnummer en eventueel gewenste terugbeltijd achter in de voicemail.
Je kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier en aangeven wanneer het schikt om teruggebeld te worden door een van onze vrijwilligers, zodat je je verhaal kwijt kunt.

Heb je een vraag? Stel deze via email of ons (algemeen) contactformulier of laat een voicemail achter.

* veld is verplicht

naar top