Villa TrösT

Artikelen

Blog

Impressie Lichtboom 2022

lichtboom 2022

Voor de tweede keer boden Essenhof en Villa TrösT in de donkere dagen van december de gelegenheid stil te staan bij rouw en verlies en overledenen te herdenken. Op de middag van 9 december verzamelden de deelnemers zich in de Thuredrith aula op Essenhof. Na een opwarmdrankje liepen ze gezamenlijk naar de grote cipres op de begraafplaats. Hoornblazer Frank Mol begeleide de processie op de hoorn met het stuk ‘Bist du bei mir’, van Anna Magdalena Bach.

Peter Buschman, interim manager van Essenhof, leidde de plechtigheid in, waarna wethouder Marc Merx na een korte speech de lichtjes in de boom ontstak in het gedenkpark waar inmiddels de zon onder was gegaan. Voormalig stadsdichter en huisdichter van Essenhof Marieke van Leeuwen droeg het gedicht ‘Treurcypres’ voor; een gedicht dat ze speciaal voor deze gelegenheid schreef.

Anne Goossensen, voorzitter van Villa TrösT, verwees in haar voordracht naar het boek ‘Logboek van een onbarmhartig jaar’, van Conny Palme. “Zij schrijft dat ‘falling apart’ maakt, dat niet alleen hij dood is, maar ook dat mijn liefste ik dood is. De dood heeft mij apart gezet.”

Tot slot konden de aanwezigen hun persoonlijke wens- en herdenkingsbol in de boom hangen. De boom blijft branden tot 9 januari.

Fokko van der Straaten maakt voor RTV Dordrecht het verslag.

Geef een reactie