Villa TrösT

Artikelen

Blog

Hoornisten spelen tweede Troostconcert

hoorn

Villa TrösT organiseert dit jaar 6 Troostconcerten, met wisselende muzikanten en muziekstijlen. Na afloop van het concert is er ontmoetingsmoment met een mini high tea. Het tweede Troostconcert van 8 augustus wordt verzorgd door de hoornisten Mark Vankan en Robin Visker.

Mark Vankan

Mark Vankan is 22 jaar oud en speelt al sinds 2008 hoorn bij Harmonievereniging Barendrecht. Hij is bij de vereniging begonnen op blokfluit, maar is al snel overgestapt op een groter instrument: de hoorn.

In een beginnersgroepje, onder leiding van Maria Prooi, heeft Mark de basis van het hoornspelen geleerd. Later is hij naar de muziekschool gegaan voor hoornles bij José Aaftink en is rond die tijd ook bij het jeugdorkest van Harmonievereniging Barendrecht gekomen. Ook heeft Mark een aantal jaren bij B’tween gespeeld, maar nu speelt hij al jaren met veel plezier bij het Harmonie Orkest in Barendrecht.

Hoornisten Mark Vankan en Robin Visker
Mark Vankan en Robin Visker

Naast het Harmonie Orkest speelt Mark nog in hoorngroep ‘Hoornpracht’ onder leiding van José Aaftink en studeert hij Fiscaal Recht Economie aan de Hogeschool Rotterdam.

Robin Visker

Robin Visker is 20 jaar oud en speelt zo’n 10 jaar hoorn. Hij begon daarvoor als slagwerker, maar wilde toch liever middenin het orkest zitten. Toen heeft zijn moeder hem geholpen met het kiezen van een instrument. Bij Harmonievereniging Barendrecht heeft hij een hele ontwikkeling doorgemaakt.

Momenteel speelt hij bij het Rotterdam Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) en bij het Rotterdams Studenten Orkest (RSO) , plus een aantal andere leuke projecten die op zijn pad komen. Zijn droom is om vaker muziek te spelen in andere landen. Zo is hij al in Turkije geweest met het RSO; daar hebben zij mooie concerten mogen geven.

Naast het hoornspelen speelt hij soms trombone en volgt op dit moment de opleiding Sociaal werk.

Concerten

De Troostconcerten vinden plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht in kleine groepen, zodat voldoende afstand kan worden gehouden. De kaarten voor de eerste (13:45) of tweede (15:00) sessie kunnen worden gereserveerd in de agenda.

Geef een reactie