Villa TrösT

Artikelen

Blog

Het Aluné Ensemble

Aluné Ensemble

Het Aluné Ensemble is opgericht door David, Isabel en Carlos. Drie Spaanse jonge muzikanten en Codarts studenten, die als doel hebben hun muziek te delen en contact te maken met het publiek. Hun brede repertoire omvat klassieke meesterwerken en hedendaagse werken voor verschillende bezettingen, maar ook grote voorbeelden uit andere genres. Dynamiek en muzikale kwaliteit vormen de kern van hun live optredens.
Tijdens de TrösT Matinee op 16 april zullen Isabel (klarinet) en Carlos (cello) voor ons optreden.

Isabel Junquera Benítez

Isabel werd geboren in Sevilla (Spanje) en begon op zesjarige leeftijd met klarinet spelen. Geïnspireerd en geënthousiasmeerd door haar docenten, die haar de liefde en passie voor muziek en de klarinet bijbrachten, behaalde ze haar bachelordiploma aan de Escola Superior de Música de Catalunya -ESMUC – (Barcelona) in 2021. Ze is momenteel gevestigd in Rotterdam, waar ze een master afrondt aan het Codarts.

Ze heeft les van Julien Hervé en Bruno Bonansea. Ze combineert haar studie met concerten en projecten met professionele orkesten en kamermuziekgroepen, als het Aluné Ensemble.

Isabel heeft een voorliefde voor het spelen in orkesten en kamermuziek. Ze houdt van experimenteren en met verschillende ensembles nieuw repertoire ontdekken. Naast studeren en muziek maken, spendeert ze graag haar vrije tijd met familie en vrienden, geniet ze van een bezoek aan het strand en de natuur en houdt van lezen en koken.

Carlos Maldonado Carnicer

Carlos werd geboren in Madrid (Spanje). Hij begon met cello spelen op zijn achtste, met Alvaro Huertas als zijn belangrijkste leraar. In 2018 verhuisde hij naar Rotterdam voor zijn bachelor aan het Codarts, bij Jan Stegenga, waar hij afstudeerde in 2022. Momenteel studeert hij voor zijn master bij Joachim Eijlander en houdt hij zich bezig met verschillende ensembleprojecten zoals het Aluné Ensemble.

Door zijn verblijf in het buitenland ontdekte hij zijn voorliefde voor Spaanse en Ierse folk muziek, welke hij graag speelt en beluisterd. Daarnaast speelt hij het liefst kamermuziek, vanwege de atmosfeer en verbinding met de ensemble-leden.

Naast muziek en studeren brengt hij zijn vrije tijd door met vrienden en kookt voor ze of geniet van een goed boek. En is hij graag sportief bezig met wandelen, fietsen en tennis.

Aluné Ensemble op sociale media

Aluné Ensemble op sociale media