Villa TrösT

Hemelpost

Waarom schrijven we?

Onze dierbaren zijn nog steeds dicht bij ons, ook al moeten we ze missen. Dichterbij dan we soms doorhebben. Je kunt zomaar gaan praten als je langs het graf loopt. Je kan het gesprek zomaar aangaan als je alleen in je kamer zit. Soms kan het helpen om je hart te luchten door een brief te schrijven. Het kan je hart opluchten. Een streep licht laten schijnen in een verdrietig hart.


‘Rouw is liefde die zijn adres is kwijtgeraakt.’


Wat kan je schrijven?

Schrijf een kaart of een brief naar degene die jij mist. Het kan iets heel speciaal zijn, maar het kan ook iets heel gewoons zijn. Het mag een tekening zijn, of een gedichtje. Misschien heb je de behoefte om eens te schrijven wat je ingewikkeld vindt, of te vertellen hoe je het redt nu de ander er niet meer is. Dit schrijven kan je troost bieden. Het kan helpen om te wandelen door de soms lastige wereld van rouw.

Villa TrösT biedt diverse activiteiten die hierbij kunnen ondersteunen. Schrijf bijvoorbeeld een brief tijdens de Schrijfgroep, of maak een persoonlijk (rouw)kaartje tijdens het Kaarten maken.

Hemelbrievenbus
Hemelbrievenbus

Waar kan je posten?

Er zijn voorbedrukte Hemelkaartjes beschikbaar in de Essenhof, de (hoofd) Bibliotheek in de binnenstad en in de bibliotheek van Villa TrösT. Maar je kunt ook zelf een brief of kaartje schrijven en posten.

De Hemelbrievenbus staat naast Villa TrösT, langs de oude toegangsweg naar de begraafplaats. In de Hemelbrievenbus kun je je brief of kaartje opsturen. Anoniem of met je naam. Het is net wat je wilt.

Als het niet fysiek lukt zelf de post in de Hemelbrievenbus te doen, kun je je gefrankeerde kaartje of brief sturen naar het adres van Villa TrösT, ter attentie van ‘Hemelpost’. Wij doen het voor je in de Hemelbrievenbus.

PS: Wij zullen de post nooit openmaken en lezen.