Villa TrösT

Artikelen

Blog

Fagotduo Antoni en Pedro

Fagotduo Pedro en Antoni, TrösT Matinee

Antoni en Pedro zijn de musici die op 14 mei de TrösT Matinee verzorgen. Beide zijn geboren aan de Oostkust van Spanje en volgden aan Spaanse conservatoria hun bachelors. Vervolgens reisden ze door heel Europa, om te studeren en spelen bij gerenommeerde orkesten. Momenteel volgen ze beiden een muziek master in Nederland.

Antoni Aliaga Arnau

Antoni werd in 1997 in Valencia geboren. Zijn eerste fagotlessen kreeg hij op 5-jarige leeftijd van Juan Iznardo en Santiago Marzal. In 2019 behaalde hij zijn bachelordiploma met de hoogste kwalificatie aan de Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) in Barcelona bij Salvador Sanchís. In 2022 voltooide hij zijn masteropleiding aan de Anton Brückner Privatuniversität in Linz (Oostenrijk) bij de Philipp Tutzer.

Momenteel werkt hij met verschillende Spaanse en Oostenrijkse orkesten, waaronder het Orquestra de la Comunitat Valenciana (Opera van Valencia), het Orquestra Simfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya en het Mozarteumorchester Salzburg. Sinds 2022 volgt hij zijn tweede masteropleiding aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, bij de gerenommeerde professor Pieter Nuytten. Hij werkt als freelancer in Rotterdam.

Antonio Aliaga Arnau

Antoni Aliaga Arnau

Pedro Ubeda Grau

Pedro Úbeda Grau

Pedro Úbeda Grau

Pedro werd geboren in Bigastro, Alicante in 1997. Hij begon zijn muzikale studies op 10-jarige leeftijd bij fagottist Marco Antonio Clemente. Al op zeer jonge leeftijd toonde hij zijn passie voor klassieke muziek door te studeren en deel te nemen aan orkesten en jeugdorkesten in zijn regio. Hij voltooide zijn bachelorstudie aan het Conservatorio Superior de Música in Alicante.

Pedro deed een Erasmusuitwisseling in de stad Malmö met de lerares Annika Fredriksson. Later besloot hij zijn muzikale avontuur in Europa voort te zetten door een master te gaan volgen aan Codarts Hogeschool in Rotterdam. Daar startte hij als freelancer en speelde met professionele orkesten in Europa. Zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Antwerp Philharmonic Orchestra, Nationaal Jeugdorkest of Orchestre National des Jeunes du Luxembourg.

Programma

  • Rossini : Drie aria’s uit ‘Il Barbieri di Siviglia’
  • Mozart : Sonate voor twee fagotten
  • Vivaldi : Concert voor twee fagotten, 2de deel
  • Devienne : Duo Concertante Opus3 No. 2
  • Falla : ‘Spaanse volksliederen’