Villa TrösT

Artikelen

Blog

Eerste zondagmiddagconcert 2022

Minou Hendriksen - den Hals

Villa TrösT organiseerde in 2021 zes concerten, met talentvolle jonge muzikanten en wisselende muziekstijlen. Vanwege het succes organiseren we ook in 2022 weer een serie zondagmiddagconcerten. Het eerst concert in 2022 – vertraagd door corona op 13 maart – wordt verzorgd door de talentvolle Dordtse harpiste Minou Hendriksen – den Hals.

Minou den Hals

Al van jongs af aan is Minou (1991) geïnspireerd door de klanken van de harp. Dit is terug te horen
in haar gepassioneerde harp spel. Minou heeft aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts gestudeerd en heeft aldaar een speciale jazz minor gevolgd, waardoor ze kan improviseren met ritmes op de harp. Haar repertoire is heel uiteenlopend en zeer gevarieerd, want naast klassiek speelt Minou ook
jazz, modern, pop, tango, opwekking en Zuid-Amerikaanse muziek.
 
Minou heeft diverse harpcursussen en masterclasses gevolgd. Waaronder een Zuid-Amerikaanse harpcursus bij Alfredo Rolando Ortiz, een klassieke masterclass bij Isabella Perez, masterclasses bij Edmar Castaneda en Petra van der Heide en jazz harpcursussen bij Park Stickney en Rosetty de Ruiter.
 
Daarnaast heeft Minou ook met vele orkesten mee gespeelt: Waaronder het National Jeugd Orkest, Delfts symphonie orkest, Orchest Vereniging Dordrecht, Ensamble Esprit, Dordrecht Philharmonisch Orkest en met de Gurrelieder van Schonberg. Naast optredens met diverse orkesten door heel Nederland, treedt Minou ook als soloharpiste op.

Nieuwe locatie Zondagmiddagconcert

Met ingang van 2022 zijn er een aantal veranderingen bij de (troost)concerten. In het vervolg noemen we dit zondagmiddagconcert. Tevens verandert de locatie van uitvoering. Deze vindt niet langer plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum, maar in de Thuredrith Aula op de Essenhof. Hier kunnen we veilig dertig bezoekers ontvangen.

Voor het ontmoetingsmoment na het concert ben je welkom in Villa TrösT dat zo’n 100 meter van de Aula verwijderd is. Daar kun je behalve een goed gesprek, een heerlijke consumptie nuttigen (bij de toegangsprijs inbegrepen).

Geef een reactie