Villa TrösT

Artikelen

Blog

Drie keer rouw en thee

thee en rouw

De combinatie rouw en thee kwam drie keer tot mij in de afgelopen weken. Metaforen en beelden kunnen zoveel zeggen. Zo beschreef Lidewij Edelkoort er in het Volkskrant magazine van 3 oktober dat ze een klassieke zwarte theepot van Wedgwood kreeg, na het overlijden van haar man. De zwarte theepot zou bedoeld zijn om met collega-weduwen de rouw te delen. Lidewij schrijft dat we zo’n zwarte theepot als maatschappij kunnen gebruiken in deze periode. Om recht te doen aan alle verliezen na corona. Want rouwprocessen kunnen zeer doen.

“Zo beneemt het je soms de adem. Dan ga je het huis binnen en heb je even geen lucht. Of je handen kunnen opeens niet bewegen. Heel fysiek, alsof je lichaam op slot gaat. Soms is er ook paniek, als je je opeens een geur niet meer herinnert.” Rondom de widow’s teapot kunnen ervaringen als deze uitgewisseld worden. Kan troost en support ontstaan.

Rouwkaarten

De tweede plek waar thee en rouw gecombineerd werden is in de rouwkaarten die te verkrijgen zijn op verlieskunst.nl. De kaarten helpen mensen om woorden te schrijven aan mensen die rouwen. En op één kaart staat: “Omdat het op sommige dagen misschien voelt alsof je kopje overstroomt”. Met een Annie MG Schmidt-achtig plaatje van een pittige blauwe theepot waar ‘verdriet’ op staat geschreven en een overstromend kopje met thee. Deze verlieskaarten helpen mensen om verliezen tot een kunst te maken. Ze helpen om voorbij het ongemak te gaan en op sensitieve wijze gepast te laten weten dat je aan iemand denkt.

Warme, geurige thee als steuntje op moeilijke momenten.”

Koffie & theekaart

En de derde plek betreft onze eigen koffie & theekaart bij de inloop van Villa TrösT. Wij serveren zeven soorten thee, met zorg gekozen door Monique van Het Theewinkeltje in Dordrecht. Eén daarvan betreft onze TrösT huisthee: Violet Macaron. “Deze mooie en kleurrijk uitziende thee is zoet en zacht van smaak. Juist iets voor het moment, waarin de kleine dingen van het leven er toe doen! Dit is het resultaat van een opwindende combinatie van noten, bloemen en zoete nuances.”, aldus een theewebsite.
Bij Villa TrösT serveren we alleen thee per pot, zodat mensen tijdens hun verhaal geen halt hoeven te maken om nog een kopje thee te vragen. Warme, geurige thee als steuntje op moeilijke momenten.

Geef een reactie