Villa TrösT

Artikelen

Blog

Diogo Lopes

Diogo Lopes Cello

Diogo Lopes is een toegewijde cellist met een passie voor het leveren van boeiende uitvoeringen en verrijkende muzikale ervaringen. Hij heeft een reputatie opgebouwd voor het brengen van diepte, emotie en technische excellentie in elke muzikale onderneming. Hij streeft er consequent naar om het publiek te betrekken en diepe verbindingen op te roepen, door de expressieve kracht van de cello.
Op 11 juni treedt hij op tijdens de TrösT Matinee.

Het afgelopen jaar heeft hij diverse concerten gegeven, voornamelijk met zijn kamermuziekgroep, Iberus Trio, waarmee hij optrad in de Doelen in Rotterdam, maar ook in Den Haag en in Leiden. Als orkestlid speelt hij ook in Sinfonia Rotterdam, met violist Maxim Vengerov. In hetzelfde seizoen nam hij deel aan twee andere orkestprojecten: met Alto Minho Youth Orchestra en JOF Orchestra. In april 2023 was hij prijswinnaar van de eerste editie van de wedstrijd ‘Prémio Paulo Gaio Lima’.

Diogo werd in 2003 geboren in Famalicão, Portugal en begon cello te spelen toen hij acht was, bij het conservatorium van zijn woonplaats. Tijdens zijn studie in Portugal was hij prijswinnaar in Santa Cecília International Cello Competition en Regional Arc Concur Competition. Op zijn achttiende vervolgde hij zijn studie bij professor Jeroen den Herder bij het Rotterdamse conservatorium Codarts, waar hij nu momenteel studeert.

instagram Diogo Lopes