Villa TrösT

Artikelen

Blog

Derde Troostconcert brengt vioolmuziek

vioolmuziek

Villa TrösT organiseert dit jaar 6 Troostconcerten, met wisselende muzikanten en muziekstijlen. Na afloop van het concert is er ontmoetingsmoment met een mini high tea. Het derde Troostconcert van 12 september wordt verzorgd door de jonge talentvolle (alt)violisten Sofie Booy en Sylven van Sasse van Ysselt.

Sofie Booy

Sofie Booy is woonachtig in het bruisende Rotterdam en een enthousiaste altvioliste en violiste. Ze begon op haar 10e met viool spelen. Na 7 jaar stapte ze over naar altviool maar speelt nog steeds beide instrumenten . Ze speelde in verschillende symfonie orkesten en kamermuziek ensembles.

In 2019 ging ze naar het conservatorium in Rotterdam om serieus verder te gaan met muziek. Sofie heeft meegespeeld in het Jeugd Orkest Nederland (JON) waarmee ze heeft gespeeld in verschillende landen in Europa. Ook speelt Sofie parttime in andere orkesten waarmee ze optrad door heel Nederland.

Sofie treed op met solowerken op verschillende locaties en evenementen. Ze geeft met veel passie en enthousiasme les aan jong en oud. Ze wil graag haar enthousiasme over muziek met iedereen delen.  

Sylven van Sasse van Ysselt

Sylven van Sasse van Ysselt is een creatieve altviolist en violist. Wonend in Rotterdam is hij dagelijks omringt door allerlei kunstvormen die hem inspireren. Sylven laat zich voornamelijk inspireren door klassieke muziek, pop en jazz. Zo speelt hij in orkesten als het Jeugd Orkest Nederland (JON) en het Maastricht Academic Chamber Orchestra, maar speelt hij ook in diverse bands. De klanken van Sylven’s altviool zijn te horen in binnen en buitenland.

Naast live performances is hij ook een gedreven studiomuzikant. Op dit moment is hij bezig muziek te schrijven en op te nemen met Clas51fied. Een jonge producer met een carrière in dance en house muziek. Sylven’s specialiteit is zijn eeuwige zoektocht naar balans tussen zo veel mogelijk muziek genres.

Sylven vindt het ook leuk om zijn kennis die hij op doet in het vak te delen met anderen. Daarom geeft hij inmiddels bijna 2 jaar viool- en altvioolles aan kinderen en volwassen. Les geven inspireert hem.

‘Je beheerst een techniek pas echt als je het ook aan iemand anders kunt uitleggen’.

Sylven van Sasse van ysselt

Concerten

De Troostconcerten vinden plaats in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht in kleine groepen, zodat voldoende afstand kan worden gehouden. De kaarten voor de eerste (13:45) of tweede (15:00) sessie kunnen worden gereserveerd in de agenda.

Geef een reactie