Villa TrösT

Artikelen

Blog

“Bij ons kun je verlies en verdriet een plek geven”

verlies en verdriet een plek geven

In de eerste uitgave van 2021 biedt de wijkkrant De Stem van Krispijn uitgebreid aandacht aan de opzet en het aanbod van Villa TrösT, maar ook de impact van de lockdown komt uitgebreid aan de orde.

Anne: “Ik ervaar de lockdown als een winterslaap, waarin je rijpt”.

De Stem van Krispijn, februari 2021 nr.1, pag. 6

Na een vliegende start afgelopen september 2020 wordt er in deze periode gewerkt aan nieuwe plannen en de uitwerking daarvan. Bijvoorbeeld een reeks van maandelijkse concerten in het Onderwijsmuseum. Deze stonden al vanaf januari gepland en kunnen hopelijk weer snel doorgang vinden.

Deze Troostconcerten zijn voor een ieder, die ervaart wat verlies betekent in zijn of haar leven. Per concert worden er uiteenlopende muzikale stijlen, zoals klassiek, middeleeuwse muziek, luisterliedjes, enz. ten gehore gebracht. Hier werken o.a. studenten aan mee van het conservatorium. De concerten worden georganiseerd met wisselende muzikanten. Aansluitend is er een ontmoetingsmoment voor gesprekken na iedere sessie en een mini high tea.

De Stem van Krispijn is de wijkkrant van Oud- en Nieuw Krispijn, wordt uitgegeven door TIEN Plus en is hier online te lezen, mocht u deze niet hebben ontvangen.

Geef een reactie