Villa TrösT

Artikelen

Blog

Altviool en cello op Zondagmiddagconcert

violisten

Villa TrösT organiseerde in 2021 de eerste serie van zes drukbezochte Troostconcerten, met wisselende muzikanten en muziekstijlen, Voor een ieder, die ervaart wat verlies betekent in zijn of haar leven. Na afloop van het concert is er een ontmoetingsmoment met een heerlijke versnapering.

Het laatste zondagmiddagconcert van het voorjaar van 2022 op 12 juni, wordt verzorgd door de jonge muzikanten Susannah Nieuwenhuizen en Sophie Ehling, altviool en cello. We stellen de musici graag aan je voor.

Susannah Nieuwenhuizen

Susannah Nieuwenhuizen - fotografie Jostijn Ligtvoet
Susannah Nieuwenhuizen

Susannah Nieuwenhuizen heeft haar Bachelor studie viool en altviool afgerond aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Ze studeerde hier bij Chris Duindam (viool) en Gisella Bergman (alt). In juli 2021 heeft ze haar master altviool afgerond in Rotterdam bij Karin Dolman. Ze volgde daarnaast lessen bij o.a. Julia Dinerstein en Roman Spitzer. 

Susannah heeft in vele orkesten gespeeld en aangevoerd, zoals het Euregio jeugdorkest en het Nationaal Jeugdorkest en speelde ook projecten mee bij het Euregio Kamerorkest en het Dordrechts Kamerorkest. 

Ze speelde in vele kamermuziekensembles met verschillende samenstellingen, zoals trio’s voor piano, altviool en zang/ klarinet. Ook speelde zij bij verscheidene strijkkwartetten en maakt nu deel uit van een strijksextet van het Nationaal Jeugd Orkest. 

Susannah houdt erg van lesgeven, zowel viool als altviool. Ze werkt momenteel op de muziekschool in Tilburg en Goirle en geeft ook les in Rotterdam. 

Sophie Ehling

Sophie Ehling

Sophie Ehling komt uit Groningen en begon op 5-jarige leeftijd met cello spelen. Ze heeft les gehad van Alexandra Vierkant, Claudia Weertman en Wilma van der Wardt.

In 2013 werd ze toegelaten tot de vooropleiding aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Daarna ging ze door naar het eerste jaar van de Bachelor aan het Conservatorium van Den Haag. In 2015 vervolgde ze haar studie bij Herre-Jan Stegenga aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Daar behaalde ze in 2018 cum laude haar Bachelor-diploma, waarna ze haar studie afrondde met de Master in 2020. Tijdens haar studie heeft Sophie vele masterclasses gevolgd.

Ze is een gepassioneerd kamermusicus; tijdens haar studie vormde ze een pianoduo met Hans Spruit, speelde ze in verschillende pianotrio’s en een klarinettrio, het Codarts Cello Octet, het Aquilon Ensemble (klarinetkwintet) en het Caussin Strijkkwartet. Sophie heeft samengewerkt met verschillende orkesten, zoals in 2017 met het Codarts & KC Orchestra gedirigeerd door Valery Gergiev tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam.

In 2018 and 2019 nam ze deel aan de Zomer – en Wintertour van het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland, en trad ze op in twee projecten met Sinfonia Rotterdam. In de zomer van 2020 maakte ze onderdeel uit van het project ‘Mahler 9 online lunchbreak special’ met het Codarts Orchestra in samenwerking met De Doelen Rotterdam.

Na haar studie volgt ze nog regelmatig lessen bij Herre-Jan Stegenga en Joachim Eijlander, en nam ze in november van 2021 deel aan de Cello Monastery Masterclass, georganiseerd door Jeroen den Herder namens Cellowercken Zutphen. Daarnaast is ze ook cellodocente.

Geef een reactie