Villa TrösT

Vuurceremonie voor verlies

Vuurceremonie voor verlies

Wanneer

zaterdag 24 augustus 2024    
10:00 - 17:00

Reserveringen

€0,00
Reserveer nu

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Dit vuurritueel bij verlies duurt een hele dag. Het ritueel komt uit Latijns Amerika, onder andere Peru, en wordt deze dag begeleid door Teuny van der Wal. Het is een combinatie van het brengen van offers om de overledene te begeleiden en deze te herdenken en herinneren. Het ritueel ondersteunt het omgaan met rouw en het herdenken van overledene(n).

Het ritueel

Elke deelnemer maakt een ‘Aya Despacho’. Dit ‘herdenkingspakketje’ wordt opgebouwd uit laagjes papier die staan voor bepaalde aspecten van een leven of verbinding. Bij elke volgende stap wordt een korte uitleg gegeven. Er worden symbooltjes gelegd in het pakketje die onder andere staan voor herinneringen.

Onder begeleiding ontrolt de bijeenkomst zich vanzelf in rituele stappen. Het ervaren staat centraal. Het ritueel bestaat meer uit doen dan uit denken of er over praten. Uiteindelijk worden de gemaakte pakketjes (Aya Despacho) aan het vuur gegeven en daarmee vrijgegeven.

Ter voorbereiding richt je je op iemand, een naaste en neem deze in gedachte. Neem naar de bijeenkomst mee wat die persoon graag at of dronk.

Het geheel vindt zo mogelijk buiten plaats, in de boomgaard of/en het koetshuis, als het weer het toelaat. Na afloop is er een nazit waarin deelnemers samen eten van wat iedereen daarvoor meeneemt (potluck). Vanaf 10 uur is de villa geopend, de ceremonie begint om 11 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden; een gift of vrijwillige bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld.

Teuny van der Wal

Teuny van der Wal heeft zich via haar werk als reisleider verdiept in diverse culturen. Dat bracht haar op dit pad van diverse ceremonies. Ze startte ermee na een ziekbed. Een Peruaanse wijze (vader) en zijn dochter hebben een groep mensen in Nederland en België gevormd om dit ritueel verder uit de dragen.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€0,00
Totaal
€0,00