Villa TrösT

Vergankelijkheidsdag

Vergankelijkheidsdag

Wanneer

vrijdag 23 september 2022    
15:30 - 17:00

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Op vrijdag 23 september is het Vergankelijkheidsdag in Nederland.

Villa TrösT doet daaraan mee met een ‘unfinished business’ ritueel. Mensen hebben soms na een verlies de ervaring dat het niet af is. Dat ze nog iets hadden willen zeggen, zoals ik houd van je. Of sorry. Of het spijt mij. Of dank je wel.

Vanaf 15:30 liggen er kaarten klaar om dit op te schrijven, waarna dit via een vuurritueel alsnog ‘meegegeven’ kan worden aan de wind. Aandacht geven aan verlies en rouw helpt om na verlies de nieuwe situatie een plekje te geven. Villa TrösT ondersteunt dit met workshops en rituelen.
Inschrijven voor dit ritueel is niet nodig. Het gaat ook door bij slecht weer.

kaartje schrijven

Sta stil bij je sterfelijkheid

(en vier het leven)

De Vergankelijkheidsdag is in 2019 ontstaan als gevolg van een blog van Rob Bruntink, mede-oprichter van Bureau MORBidee. Hij schreef in 2018 over zijn droom: een jaarlijkse Vergankelijkheidsdag, waarop burgers zouden stilstaan bij het feit dat zij allen sterfelijk zijn. Rosalie Kuyvenhoven, een ritueelbegeleider die in Londen werkt maar Nederlandse roots heeft, nodigde Rob uit de droom gezamenlijk te realiseren. En zo ontstond in 2019 de eerste Vergankelijkheidsdag, die in Engeland de naam Mortality Day kreeg. (www.vergankelijkheidsdag.nl)

Geef een reactie