Villa TrösT

TrösT Café

TrösT Café

Wanneer

woensdag 11 mei 2022    
19:30 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Heb jij of je naaste te maken gehad met een groot verlies en vraag je je af hoe je nu verder moet? Kom dan naar ons TrösT Café en ervaar dat je niet de enige bent die zichzelf deze vraag stelt.

Te vaak heerst nog het idee dat je een groot verlies ‘verwerkt’ en dat het na een bepaalde ‘over is’ of ‘stopt’. Niets is minder waar. Een groot verlies draag je je hele leven mee en wordt een onderdeel van je leven, van je hele zijn/persoonlijkheid.

Onbegrip van je omgeving wanneer je in volgens hun beleving ‘te lang’ rouwt kan heel pijnlijk zijn en je een gevoel van eenzaamheid en onzekerheid geven.

TrösT Café

Met het TrösT Café bieden we een ontmoetingsplek aan iedereen die te maken heeft met verlies of iemand kent met lijden na verlies. We beginnen de avond met koffie/thee, waarna Mandy Janssen en Thessa Belt hun ervaringen en kennis delen aan de hand van hun persoonlijk verhaal. Hierna is het, geheel vrijblijvend, mogelijk om onderling ervaringen uit te wisselen of vragen te stellen.

Het TrösT Café vindt maandelijks plaats op de woensdagavond en is gratis te bezoeken. Wel vragen we je komst via de website aan te melden, zodat we je bij eventuele wijzigingen op tijd kunnen informeren.

Mandy Janssen

Mandy Janssen startte als 19-jarige haar carrière op de operatieafdeling van het Eudokia ziekenhuis in Rotterdam. Tot 2016 zijn de functies die zij vervult verbonden of voortkomend uit haar Operatie Kamer (OK)-werkzaamheden. Medio 2016 laat zij de OK-wereld achter zich en start zij in haar huidige functie van klachtenbemiddelaar. Ter verdieping van deze functie rondt zij in 2021 de Post Hbo-opleiding Verlieskunde aan het HBO Drechtsteden met succes af.

Mandy Janssen

Een toevallige (her)ontmoeting met Anne Goossensen initiatiefneemster van Villa TrösT zorgt ervoor dat Mandy zich (inmiddels als zelfstandig rouwbegeleider) met veel enthousiasme inzet bezighoudt met het bedenken, organiseren en uitvoeren van verschillende initiatieven voor Villa TrösT, zoals onder andere het TrösT Café.

Thessa Belt

Thessa Belt sluit als ervaringsdeskundige aan bij het TrösT Café. Thessa heeft in 2020 na een kort ziekbed haar vader verloren. Naast dat Thessa en haar vader een diepe band met elkaar hadden en het verlies daarom hard binnenkwam, waren er ook omstandigheden die het verlies complex maakte om te kunnen verwerken.

Na zelf hulp gezocht te hebben bij de rouwverwerking, heeft Thessa zich als vrijwilliger aangesloten bij Villa TrösT. “De hulp die ik zelf heb mogen ervaren rondom mijn rouwverwerking heeft mij enorm geholpen. Bij Villa TrösT heb ik gemerkt dat er veel mensen op zoek zijn naar een luisterend oor en
vooral herkenning en erkenning van hun verlies. Met het TrösT Café willen we hierin voorzien”.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.

Geef een reactie