Villa TrösT

Troostschilderen

Troostschilderen

Wanneer

zaterdag 12 oktober 2024    
14:00 - 16:00

Reserveringen

€0,00
Reserveer nu

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Soms is het moeilijk om woorden te geven aan je verlies en verdriet. Dan kan het fijn zijn om met beeldende materialen aan de slag te gaan. In een schilderij of tekening kun je een verhaal vertellen waar geen woorden voor zijn. Tijdens het schilderen – in een ontspannen sfeer – praat je ook gemakkelijker met anderen. Jij maakt iets, een ander ziet het en voordat je het weet kom je tot een mooi gesprek.

Bij het ‘Troostschilderen’ gaan we op zoek naar troostrijke beelden waarin je kunt uitdrukken hoe je je voelt en wat je bezighoudt. We gebruiken hiervoor verschillende materialen: acrylverf, aquarel, gouache en pastel- en oliekrijt. Ook komt de techniek van het collage maken aan bod.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Alle materialen zijn in Villa TrösT aanwezig. De workshops wordt begeleid door Janneke en Cisca, die beiden ruime ervaring hebben in het begeleiden van mensen in rouw én verschillende creatieve werkvormen beheersen.

Graag vooraf via de website reserveren. Gereserveerde hebben voorrang voor deelname. Er kan tot 24 uur voor de workshop worden gereserveerd. Bij onvoldoende deelnemers kan de workshop worden geannuleerd.

Mijn naam is Janneke Gort en ik ben 68 jaar. Sinds twee jaar ben ik met pensioen. Daarvoor heb ik 48 jaar gewerkt als verpleegkundige. In mijn werk ben ik veel in aanraking gekomen met terminale zorg waar ik veel verdriet en rouw heb gezien. Vandaaruit past het vrijwilligerswerk in Villa TrösT mij goed en ben ik taakhouder van het maatjesproject geworden. In mijn vrije tijd houd ik mij sinds 2006 bezig met schilderen waarin ik mijn fantasie kan uiten in kleurrijke en abstracte werken. Verdere hobby’s van mij zijn pianospelen, lezen, breien en koken.

Mijn naam is Cisca Vroom, ik ben 63 jaar en sinds een jaar met prepensioen. Ik heb het grootste deel van mijn loopbaan in de marketingcommunicatie gewerkt. Na een omscholing tot (kunstzinnig) coach ben ik onder andere werkzaam geweest als coördinator Steun bij verlies en rouw bij Humanitas Rotterdam. Begin 2022 raakte ik betrokken bij het maatjesproject van Villa TrösT. Ook ben ik verbonden aan The Mourning, een stichting die zich inzet voor jongeren in rouw. In mijn vrije tijd schilder ik graag en geef ik in mijn werkruimte aan huis creatieve workshops. Verder houd ik van lezen, wandelen en musea bezoeken.

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Registratiegegevens

Booking Summary

1
x Standaardticket
€0,00
Totaal
€0,00