Villa TrösT

Stoelyoga

Stoelyoga

Wanneer

dinsdag 21 februari 2023    
09:30 - 10:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

De stoelyoga is voor iedereen die wat ondersteuning kan gebruiken bij de yogahoudingen. Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op en met behulp van een stoel. Een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen goed te volgen; ongeacht conditie, leeftijd, mobiliteit of lenigheid.

Het bewegen verbetert je flexibiliteit en bewegingsbereik en daarmee ondersteunt het je gezondheid en welzijn. Onderzoek toont aan dat de (stoel)oefeningen, naast het verbeteren van (spier)kracht en balans, ook een positieve invloed heeft op stemming, slaap en stress. (Veneri & Gannotti, 2022; Klempel e.a., 2021).

Else-Boschma

De lessen worden verzorgd door Else Boschma (1966) moeder van 2 volwassen kinderen en leerkracht speciaal onderwijs.
Ongeveer 20 jaar geleden begon ze voor het eerst met yoga, omdat ze er enorm veel baat bij had. Ze volgde een opleiding om zich meer te verdiepen. Haar leven kreeg destijds een andere wending en hier heeft deze opleiding ondersteunend aan bijgedragen.
Na 3 jaar yoga-pauze heeft ze het weer opgepakt en daarna een 4 jarige docentenopleiding bij Samsara gevolgd, en vorig jaar afgerond. In deze opleiding heeft ze veel geleerd over voelen en zijn, en gemerkt dat het fijn is dit door te geven en met elkaar te delen. Else verzorgd ook de yogalessen op dinsdagavond.

Lessen

De lessen zijn op dinsdagochtend van half 10 tot half 11; we sluiten af met een kopje thee. De deur is open om 9.15. De benodigde materialen zijn aanwezig. Speciale of sport(ieve)kleding is niet nodig, maar we adviseren comfortabele loszittende kleding te dragen.

De lessen kosten € 7,50 per uur. De eerste keer kan een gratis proefles worden gevolgd, waarna een strippenkaart (4 x) kan worden aangeschaft (pinnen). De strippenkaart is 3 maanden geldig. Om te zorgen dat er niet te veel deelnemers zijn, hebben geregistreerde deelnemers voorrang toegelaten te worden tijdens de les. Er kan onbeperkt ‘vooruit’ worden gereserveerd.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.