Villa TrösT

Spelen met je innerlijke ruimte

Spelen met je innerlijke ruimte

Wanneer

donderdag 10 november 2022    
19:30 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Minder gedachtes, meer ruimte ‘in je hoofd’. Wie wil dat niet? Stel je voor dat die ruimte er al is, Dat je alleen aanwijzingen nodig hebt om het te ervaren. Zoals iemand je op een bloem kan wijzen langs de kant van de weg, die je niet eerder zag terwijl je er aldoor langs komt.

Aandacht & gewaarzijn

Wie last heeft van een hoofd vol gedachten en een lijf vol emoties, kan gebaat zijn bij het trainen van aandacht; van ernaar kijken zonder je erin te verliezen. Aan de hand van (meditatie)oefeningen die de aandacht trainen, kun je komen tot rust in gewaarzijn.

Gewaarzijn is de ideale basis om een luisterend oor te zijn voor een ander. Je wilt je dan zo open en ontvankelijk mogelijk zijn. Sommige manieren van mediteren zijn gericht op het trainen van aandacht, waardoor je uiteindelijk in gewaarzijn belandt. Andere methoden beginnen bij het eindresultaat, de innerlijke ruimte van gewaarzijn. Van daaruit ga je onderzoeken wat die ruimte is en ontdekken dat je er al vertrouwd mee bent. Wij doen beide manieren.

Wolken en de Blauwe Hemel

Deze workshop kent twee soorten bijeenkomsten. Steeds beginnen we met eenvoudige Qigong bewegingsoefeningen, als ‘warming up’.

Week 1 en 3 – Werken met de Wolken

In deze bijeenkomsten beginnen we ‘bij het begin’. Alle gedachten, gevoelens en plannetjes, die steeds je aandacht trekken, kun je zien als wolken aan de hemel. Raak je vaak bevangen door de wolken, dan ben je hier op je plek. We trainen de aandacht, de mindfulness. Een deel van de bijeenkomst vindt in stilte plaats. Na afloop kan na de bijeenkomst een kopje thee worden gedronken en is er gelegenheid tot napraten.

Week 2 en 4 – Blauwe Hemel

In deze bijeenkomsten werken we vanuit het resultaat, de ‘blauwe hemel’. In de blauwe hemel pakken wolken van gedachten, emoties etcetera samen en lossen weer op. Wolken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de blauwe hemel. Spelenderwijs onderzoeken we de ‘blauwe hemel’ en raken er meer vertrouwd mee. Een deel van de bijeenkomst vindt in stilte plaats. Als onderdeel van deze bijeenkomst is er gelegenheid om, in de meditatieruimte, ervaringen uit te wisselen en thee te drinken.

Week 5 – Yoga Nidra

Is er een 5e week in de maand, dan doen we Yoga Nidra. Dat is een diepe oefening die je liggend ondergaat. Voor wie wil is er na afloop thee en gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Annette de Vlieger

Annette de Vlieger

is yoga- en meditatieleraar sinds de jaren ’80. Ze was als co-trainer verbonden aan het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding en werkte in de (thuis)zorg en stervensbegeleiding. In Villa TrösT verzorgt Annette ook de workshop ‘Verlieservaringen Delen‘.

Voor vragen en informatie over deze activiteit kan je contact opnemen met Annette op 06-14220195.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.

Geef een reactie