Villa TrösT

Schrijfgroep

Schrijfgroep

Wanneer

zaterdag 15 oktober 2022    
14:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Verschillende rituelen kunnen helpen om te gaan met verlies. Het schrijven van een (afscheids)brief is er daar een van, zeker wanneer het verlies onverwachts is geweest of er andere oorzaken zijn waardoor bepaalde zaken niet konden worden be- of uitgesproken. Dat kunnen prettige herinneringen zijn, een vraag die nooit is gesteld en beantwoord of zelfs verwijten die nooit werden uitgesproken. Schrijven kan helpen je emoties onder woorden te brengen en een scala aan gevoelens uit te drukken.

Annemarie van Veen

Na afloop bepaalt de deelnemer zelf wat met het geschrevene gebeurt.
Hetzij in de Hemelbus doen; te verbranden; in een rivier te gooien; aan de waslijn te laten verregenen; gewoon te bewaren, of wat men zelf bedenkt!

We gaan in een emotioneel veilige omgeving brieven schrijven aan dierbaren die er niet meer zijn, om het verlies een plek te geven. Je wordt daarbij begeleid door getrainde vrijwilligers. De deur staat open vanaf 13:45.

Annemarie van Veen vind het fijn om naast haar werk betekenisvol te zijn in vrijwilligerswerk. “Vanuit mijn opleiding (HBO Sociaal Cultureel Werk) heb ik ervaring met groepen. Ik vind het leuk om mijn gedachten en ervaringen op papier te zetten en anderen daartoe aan te moedigen. Ik geef vanuit de Doopsgezinde Gemeente Dordrecht cursussen verbindend communiceren.”

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.

Geef een reactie