Villa TrösT

Monuta Helpt met inrichting theetuin

Monuta Helpt met inrichting theetuin

Wanneer

vrijdag 26 juni 2020    
11:00 - 13:00

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Op vrijdag 26 juni zal Stichting TrösT Drechtsteden een cheque van € 5.000 ontvangen uit handen van Monuta medewerker Jill Murel. De uitreiking vindt om 11 uur plaats voor het pand aan de Dubbeldamseweg 183 te Dordrecht, de beoogde Villa TrösT. Het huis ligt op de grens van de begraafplaats Essenhof, bij de rotonde aan de Dubbeldamseweg en Mariastraat.

Aandacht voor rouwverhalen

Met het bedrag kan de nieuwe stichting een theetuin inrichten.  Naast thee bieden vrijwilligers aandacht aan de verhalen van mensen in de rouw. Villa TrösT biedt zo ruimte voor verstilling en troost, het op verhaal komen. Zo ontstaat een plek waar aandacht, betrokkenheid en vertrouwelijkheid te vinden is. Ieder verhaal is uniek en van waarde. Vrijwilligers zijn getraind in compassievol luisteren en houden gepaste afstand.

Activiteiten

Het uitreiken van de cheque betreft een startschot voor de activiteiten van de stichting: het bieden van een ontmoetingsplaats aan mensen, die verlies door de dood meemaken. Vanaf september zijn nabestaanden in alle fasen van verlies en rouw zo’n twee uur per dag welkom om op adem te komen. Ook komen er lotgenotencontactgroepen en lezingen.

Start inloop

De stichting zoekt momenteel vrijwilligers. Zij draaien mee in de theetuin, koffiekamer, helpen met onderhoud, of rondom lezingen.
De cheque van Monuta betreft een aftrapmoment van de voorbereidingen. Ook het Oranjefonds en de Gemeente Dordrecht zijn ook voornemens om subsidie te geven. In september 2020 wil Villa TrösT haar deuren openen.

U bent van harte welkom om dit feestelijke moment te vieren met een drankje & hapje.

Villa Tröst
Dubbeldamseweg 183
3314JD Dordrecht