Villa TrösT

Mindfulness

Mindfulness

Datum

donderdag 02 juni 2022
19:30 - 21:00 uur

Categorie

Locatie
Villa TrösT

Per inschrijving


Mindful zijn is zijn met aandacht. In de ruimte van aandacht schuilt de potentie om werkelijk te zijn; met je zelf en met een ander. Bij moeilijke gevoelens door rouw kan mindfulness innerlijke ruimte en lucht bieden.

In deze reeks van vier mindfulness bijeenkomsten maken we het lichaam en de aandacht klaar, met wat yoga, ontspanning of chi gong. Dan doen we een begeleide meditatie-oefening, waar steeds ook stilte onderdeel van is. Vanuit bijvoorbeeld ervaringen van de zintuigen, denk aan de geluiden die te horen zijn, gaan we naar dat in ons, wat ervaart. Het zijn eenvoudige en heel directe oefeningen.
De oefeningen zijn geschikt voor mensen met en zonder mindfulness- / meditatie-ervaring.

Onder het genot van een kopje koffie of thee praten we na over de ervaringen. Of we zijn stil met elkaar. Allemaal even goed. Inloop vanaf 19:00 uur.

Annette de Vlieger

Annette de Vlieger is yoga- en meditatieleraar sinds begin jaren ’80. Zij volgde in de jaren ’90 de training voor stervensbegeleiding van het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding (NIS) en was daar co-trainer. Vanuit die achtergrond heeft ze gewerkt in de (thuis)zorg en stervensbegeleiding. In Villa TrösT verzorgt Annette workshops (06-14220195).
Annette is actief christelijk opgegroeid, is (Shambhala) boeddhist, werkt met het ‘directe pad’, dat verwant is aan advaita vedanta, en is open voor en benieuwd naar ervaringen van anderen. Daarbij is ‘dat wat ons verenigt’ steeds het uitgangspunt.

Bel gerust voor informatie, of kom langs in Villa TrösT voor een kennismaking.

Inschrijven

Maximaal 10 deelnemers.

Soort ticket Plaatsen
Standaardticket

Selecteer als je maandelijks op de hoogte wilt worden gehouden van onze agenda en (nieuwe) activiteiten.


Om zicht te houden op het aantal bezoekers is inschrijving nodig. Ook als je al een keer eerder hebt deelgenomen. Als het om een herhaalde activiteit gaat, is het nodig voor elke datum te reserveren.

Als de reservering is gelukt, wordt dit op deze pagina met een melding bevestigd. En er wordt een bevestigingsemail verstuurd naar het opgegeven emailadres. Niets ontvangen? Check dan ook uw spammap.

Neem bij (technische) problemen contact op met de webmaster

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten.