Villa TrösT

Lichtboom

Lichtboom

Wanneer

zondag 10 december 2023    
17:00 - 20:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Essenhof
Nassauweg 200, Dordrecht, 3314JR

Evenement type

In de donkere dagen van december gaan we licht brengen op Essenhof. Er worden op 10 december om 19 uur honderden lichtjes ontstoken in een grote cipres.

Twee jaar geleden zijn we bij Villa TrösT samen met Essenhof begonnen met dit ritueel en het is een succes. Een plek waar iedereen die iemand verloren heeft vorm kan geven aan het verlies, de overledene letterlijk in het licht kan brengen. Dit jaar is het lichtboomritueel op wereldlichtjesdag gepland, een jaarlijks wereldwijd ritueel.

Vanaf 21 november kan je tijdens de inloopuren van Villa TrösT een wensbol maken ter plekke, of mee naar huis nemen. In de bol kan je een wens, gedachte, foto of naam van een geliefde plaatsen en versieren op eigen wijze. De aanwezige vrijwilliger van Villa TrösT staat je graag bij. Op 10 december hangen we met elkaar de persoonlijk gemaakte bollen in de boom.

Vanaf 17 uur is er inloop met koffie en thee in de Biesbosch aula op Essenhof, daarna een programma en lopen we gezamenlijk naar de boom op Essenhof. Om 19 uur wordt de Lichtboom ontstoken en kunnen we de bollen in de boom hangen, we sluiten af met een drankje in Thuredrith Aula.

Helaas is de aula om 17u en aan het einde van de avond inmiddels volgeboekt. Je bent van harte welkom bij de wandeling (18:30) en het ontsteken van de Lichtboom (19:00).

Na dit ritueel kan je nog napraten en/of wat drinken. De boom blijft dag en nacht branden tot en met 7 januari 2024.

We nodigen je van harte uit om dit moment met ons vorm te geven.

Bekijk hier de viering van vorig jaar.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.