Villa TrösT

Interactieve lezing: Poëzieweek

Interactieve lezing: Poëzieweek

Wanneer

zondag 29 januari 2023    
14:45 - 16:15

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

In dialoog met poëzie

Klanken vormen woorden en woorden vormen zinnen. Ze drukken iets uit. Soms heel exact. Poëzie wakkert onze verbeelding, ons denken, voelen en verstaan op een rijke manier aan. Het is een vorm van Kunst. Verstaan we de gevoelens, proeven we de sfeer, horen we een boodschap? Laat het ons iets nieuw beleven, raakt het ons aan? Ervaren we de kracht van poëzie?

Op deze middag willen we na een stukje uitleg over het proces van dichten, ook gedichten beluisteren, die op verschillende manieren worden aangeboden. Het thema rouw en verlies zal in de keuze van de gedichten centraal staan.

We prikkelen de zintuigen om de dialoog met de klank, het woord, het eigen gevoel aan te gaan. Te luisteren of te delen. Misschien zelf iets te creëren. Maar dat is geen must.
Voel je vrij om te komen. In de dialoog is ook luisteren een belangrijke kwaliteit.

Sprekers

Ineke Nelemans
Ineke Nelemans
Lettertroost
Nieko Noordzij
Nieko Noordzij

Nieko Noordzij is samen met zijn broer, al bijna 25 jaar eigenaar van een uitvaartonderneming in Alblasserdam. Hij heeft de vrijheid van dichten ontdekt tijdens een cursus aan de toneelschool.
“Het is eigenlijk improviseren met woorden en taal, om gevoelens weer te geven” Inmiddels heeft hij vier gedichtenbundels geschreven, waaronder: Lettertroost, korte gedichten over verlies en rouw.

Ineke Nelemans is jaren werkzaam geweest als logopedist, heeft een grote liefde voor de taal en de stem. Van daaruit heeft zij de opleiding ‘klank georiënteerd zingen’ in Duitsland gevolgd.
Inmiddels werkt zij als uitvaartbegeleidster (samen met Nieko) en begeleidt mensen rondom het levenseinde. Voor meer informatie: www.sdgdienstenverlening.nl

Poëzieweek 2023

Poëzieweek 2023

De Poëzieweek van 2023 wordt gehouden van 29 januari tot 1 februari. Het thema van 2023 is: Vriendschap.

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag.
Door het grote succes van de Gedichtendag werd in 2013 beslist om Gedichtendag uit te werken tot een volledige Poëzieweek.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.

Geef een reactie