Villa TrösT

Kaart het aan!

Kaart het aan!

Wanneer

woensdag 27 september 2023    
14:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Praten over verlies gaat gemakkelijker wanneer je in een sfeer van vertrouwen creatief met elkaar bezig bent. Bijvoorbeeld: een kaart maken met troostende woorden en beelden. Of een kaart bedoeld is voor iemand in de rouw, voor de overledene, voor jezelf, of als uitnodiging voor een herdenkingsmogelijkheid,
het kan allemaal. Voor ieder kan dit anders zijn, waardoor er andere vormen van creativiteit kunnen ontstaan.

Verdriet delen is belangrijk en het kan helpend zijn. In deze workshop willen we op een speelse manier het gesprek aangaan. Het zorgvuldig zoeken naar passende taal en een troostend beeld kan afleiding en innerlijke ruimte geven. We kunnen verschillende technieken gebruiken, zoals het werken met pastelkrijt, acrylverf, stempels, gemengde technieken of collages.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Materialen zijn in Villa TrösT aanwezig.

Deze activiteit wordt begeleid door vrijwilligers die ervaring hebben met verschillende creatieve werkvormen waarin zij zijn geschoold. Tineke heeft in het verleden lesgevende, leidinggevende en adviserende functies in het onderwijs gehad. De laatste 15 jaar was ze met name als mediator betrokken bij veel probleemsituaties waarbij verlies en rouw aan de orde waren. Greet heeft in Rotterdam gewerkt in een achterstandswijk, waar zij creatieve activiteiten organiseerde. Als maatschappelijk werker is zij 27 jaar werkzaam geweest als opvoedingsvoorlichter, groepswerker, trainer en coach. Rouw en verlies kwam ook hier voor.

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.