Villa TrösT

Herdenkingslabyrint

Herdenkingslabyrint

Wanneer

donderdag 02 november 2023    
15:00 - 17:00

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Op donderdag 2 november 2023 organiseert Villa TrösT van 15.00-17.00 uur het Herdenkingslabyrint, voor iedereen die deze dag (Allerzielen, van oorsprong een westerse Katholieke traditie) op eigentijdse wijze hun dierbare overledenen wil herdenken.

In de tuin van Villa TrösT is een prachtig, met kleine witte stenen gemarkeerd labyrint gelegd, dat ritueel en bedachtzaam gelopen kan worden, om een dierbare te herdenken. In en om de Villa zijn daarnaast enkele andere rituele vormen beschikbaar, zoals herinneringssjaals, gesprekskaarten en de Hemelpostbrievenbus.

Iedereen is die middag van harte welkom om binnen te lopen, ook voor een kop thee of koffie. Villa TrösT is gelegen aan de rand van begraafplaats Essenhof, zodat een bezoek aan beide locaties gemakkelijk te combineren is.

Het labyrint is een kronkelend pad met een begin, een midden en een eind volgens een eeuwenoude ritmische structuur. Het labyrint is een van de geheime mysteriën van de mens en heeft een eeuwenoude geschiedenis. Het labyrint staat symbool voor persoonlijke bezinning en groei. Er zijn labyrinten in allerlei motieven en overal in de wereld te vinden, eeuwen oud of pas van enkele jaren op een plein, in een gebouw of in het bos.

Wie een dierbaar mens verloren heeft, heeft misschien geproefd dat de overledene soms nabij is. Of er nu leven na de dood is of niet, het samen lopen van het labyrint geeft ieder de mogelijkheid om een verbinding te voelen met dierbare gestorvenen.