Villa TrösT

De wijsheid van de winternacht

De wijsheid van de winternacht

Wanneer

zaterdag 23 december 2023    
10:30 - 13:30

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

In de wintertijd is het soms lastig om goed te slapen. Donker en kou kunnen ons onrustig maken. Het is stil op straat en je gaat niet zo gemakkelijk meer de deur uit om op bezoek te gaan. Vooral in de Kersttijd komen veel herinneringen boven, van hoe het was toen je dierbaren dat samen met je vierden. Maar deze tijd is ook een gezellige tijd van kaarslicht, geuren van kersttakken en warme dranken.

In deze workshop ga ik jullie meer vertellen over de wijsheid van de nacht. Dat het een tijd is om ‘op adem’ te komen, droevige belevenissen opnieuw te bezien, je dromen te vangen. Maar het is ook een tijd om nieuwe inspiratie te vinden voor het nieuwe jaar. Daarin spelen de nachten een cruciale rol.

Deze bijeenkomst geeft je informatie en stimuleert je ook, over hoe je thuis deze bezinning vorm kunt geven. Door in een boekje je nachtelijke gedachten, gevoelens en dromen te noteren, er een tekening bij te maken, gebeurtenissen te beschrijven, of een ansichtkaart of foto te plakken.

Ieder neemt iets te eten mee. Wij zorgen voor een wintersoep. We maken een mooie lunchtafel en wensen elkaar mooie verrassende nachten en dromen toe.

Monique Mol

Monique Mol

Als psychosociaal hulpverlener, heb ik 10 jaar geleden vrijwilligers begeleid bij de Telefonische Hulpdienst (nu Luistergoud). Vanaf 2000 heb ik 10 jaar mensen begeleid die vastliepen in hun leven. Ik onderzocht met hen hun levensloop, biografie en we vonden zo het anker om weer zin te vinden voor het verdere leven.   

Reserveringen

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden gemaakt voor dit evenement.