Villa TrösT

Allerzielen Alom

Allerzielen Alom

Wanneer

zaterdag 30 oktober 2021    
11:00 - 16:00

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Tijdens de viering Allerzielen Alom kunnen mensen op corona-veilige en gepaste wijze hun overledenen herdenken bij Villa TrösT. Allerzielen 2021 – een van oorsprong westerse rooms-katholieke traditie – wordt gevierd op 30 oktober bij Villa TrösT.

Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. De versie van Dordrecht 2021 bestaat uit drie rituelen die rondom Villa TrösT worden opgezet, twee worden er buiten georganiseerd. De herdenkingsactiviteiten gaan open voor bezoekers om 11 uur en sluiten om 16 uur.

Kunstenaar Ida van der Lee heeft Allerzielen Alom vanuit de beeldende kunst ontwikkeld. De kunst als motor van de verbeelding – dat past bij het mysterie van de dood. Allerzielen Alom is vernieuwend, inspirerend en voor iedereen toegankelijk. Respect, toegankelijkheid en inspiratie zijn de belangrijkste waarden. Het is de bedoeling dat Allerzielen Alom een nieuwe levende traditie wordt en door iedereen kan worden opgepakt.

Ida van der Lee was ook bij de opening van Villa TrösT aanwezig en heeft aantal van haar kunstwerken getoond.