Villa TrösT

Allerzielen Alom 2022

Allerzielen Alom 2022

Wanneer

zondag 30 oktober 2022    
15:00 - 18:00

Waar

Villa TrösT
Dubbeldamseweg Zuid 183, Dordrecht, 3314JD

Evenement type

Tijdens de viering Allerzielen Alom kunnen mensen op gepaste wijze hun overledenen herdenken bij Villa TrösT. Allerzielen – een van oorsprong westerse rooms-katholieke traditie – wordt op 30 oktober gevierd bij Villa TrösT.

Allerzielen Alom biedt gelegenheid om de doden te herdenken op een manier die aansluit bij de samenleving van nu. De versie van Dordrecht 2022 bestaat uit verschillende rituelen die rondom Villa TrösT en begraafplaats Essenhof worden opgezet. Zowel binnen als buiten worden activiteiten en rituelen georganiseerd.

De herdenkingsactiviteiten starten met een lezing van Anne Goossensen in de Thuredrith zaal op begraafplaats Essenhof. De lezing start om 15.00 uur. Na een korte pauze kunnen de bezoekers kennis maken met de verschillende rituelen en daar vrijblijvend aan deelnemen. Naast de lezing zijn er ook muzikale en poëtische voordrachten. We sluiten de dag af om 18.00 uur.

Kunstenaar Ida van der Lee heeft Allerzielen Alom vanuit de beeldende kunst ontwikkeld. De kunst als motor van de verbeelding – dat past bij het mysterie van de dood. Allerzielen Alom is vernieuwend, inspirerend en voor iedereen toegankelijk.
Respect, toegankelijkheid en inspiratie zijn de belangrijkste waarden. Allerzielen Alom is een nieuwe, levende en laagdrempelige traditie die door iedereen kan worden opgepakt.

In 2021 werd de viering met en door Ida van der Lee voor het eerst in Villa TrösT georganiseerd. Ondanks het natte herfstweer was de opkomst groot en kwamen velen de rituelen bekijken en beleven.

Geef een reactie